Medalja spasiocu supruge

0

Simboličan dug: Almin Hazirović

 

-Grubom greškom dvoje ginekologa u Novom Pazaru, koji nisu videli da mi je pukla materica i da beba satima "šeta" po stomaku, ostala sam bez deteta i lišena daljeg potomstva. Da sam ostala u Novom Pazaru, kako mi je predlagano, umrla bih za nekoliko sati, spašena sam posle vratolomne vožnje do Kragujevca i neverovatnom spremnošću i spretnošću tamošnjeg ginekologa-hirurga dr Janka Đurića, na žalost, mojoj bebi nije bilo spasa – kaže Lidija i dodaje:

 

Zahvalan: Dr. Janko Đurić

-Operacija za moj spas počela je u ponoć i trajala je do svanuća, doktor Janko mi je spasao život, u situaciji u kojoj sam ja bila, preživljava mali broj žena. Dok živimo bićemo mu do neba zahvalni-ističe ova hrabra Novopazarka za koju je javnost u Srbiji čula u februaru ove godine kada je izašla na konferenciju za štampu da ispriča svoju golgotu i da javno upozori na propuste lekara na Ginekološkom odeljenju Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.

-Da bi se bar simbolično odužili Lidijinom spasiocu, Almin se nedavno prijavio za kragujevački polumaraton, trčao je pod motom "Istriči maraton svog života".

 

Janka dirnula pažnja

Ovo je za naše uslove nešto stvarno neuobičajeno. Dirnut sam ovim gestom, ne znam da li se nešto slično do sada dogodilo na ovim prostorima. Samo sam radio svoj posao, srećan sam što sam pomogao jednoj mladoj ženi i njenoj porodici, njihova medalja i njihova zahvalnost mi puno znače-kaže dr Janko Đurić koji je u mladosti bio atletičar(skakač uvis), a i danas, kad ima vremena, rekreativno trči.

-Dobio sam dva startna broja i trčao sam za Lidiju i za doktora Janka, oboje su moji heroji, Istrčao sam celu stazu, bio jedan od boljih i na kraju sam, ljubaznošću organizatora maratona Nenada Luke Lukovića dobio dve medalje, na jednoj je ugravirano "Doktore, danas sam trčao za tebe", a na drugoj "Lidija, volim te", jednu sam, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za nas, poklonio doktoru Janku, želim da ga uvek podseća na porodicu Hazirović u kojoj će zauvek imati iskrene prijatelje i velike dužnike – kaže Almin Hazirović.

 

Sve oči uprte u kćerku Eminu

Lidija i Almin Hazirović imaju ćerku Eminu, učenicu osnovne škole, koja je takođe boravila u Kragujevcu sa željom da upozna "čika Janka" i da mu se zahvali što joj je spasio mamu.
Emina, zbog tuđe nemarnosti, na žalost, neće imati brata ili sestru, ali će imati mamu Lidiju koju je lako mogla da izgubi.

Naš životni maraton se nastavlja, pred pravosudnim organima pokrenuli smo tešku borbu dokazivanja lekarske nemarnosti kobne greške zbog koje smo izgubili bebu, a umalo i Lidiju. Trpeli smo ogromne pritiske "da ne isterujemo pravdu" i da se "manemo ćorava posla", ali zbog drugih Novopazaraca, zbog još mnogo mladih majki koje mogu doći u istu ili sličnu situaciju, borićemo se do kraja-poručuje Almin. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here