EPA/ ARMENIA DEFENCE MINISTRY PRESS S
Nagorno-Karabah

Predstavnici nepriznate Republike Nagorno-Karabah održaće sutra razgovore sa predstavnicima Azerbejdžana u gradu Jevlahu.

To je javio jermenski portal 24News, pozivajući se na izvore u Nagorno-Karabahu.

Prema istom izvoru, pitanja o kojima Azerbejdžan želi da razgovara su reintegracija, bezbednost Jermena iz Nagorno-Karabaha, kao i obezbeđivanje prava stanovništva Nagorno-Karabaha u okviru azerbejdžanskog ustava, kako je i dogovoreno.

– Ova pitanja biće razmatrana na sastanku između predstavnika lokalnog jermenskog stanovništva i predstavnika centralnih azerbejdžanskih vlasti 21. septembra ove godine u Jevlahu – navode jermenski izvori u Nagorno-Karabahu, prenosi TASS.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je ranije danas da je postignut sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Postignut je sporazum o “suspenziji antiterorističkih mera u Nagorno-Karabahu” od danas u 13 časova po lokalnom vremenu, prenela je agencija RIA Novosti.

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da Jermenija nije učestvovala u pripremi teksta sporazuma o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu.

Pašinjan je rekao da je njegova kancelarija primila k znanju odluku da su vlasti u Nagorno-Karabahu pristale na prekid vatre i ponovio da Jermenija nema trupe u Nagorno-Karabahu od avgusta 2021. godine, javila je ruska agencija Interfaks.

Administracija predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva saopštila je juče da je spremna da održi sastanak sa predstavnicima Jermena iz Nagorno-Karabaha na kojem će se razgovarati o pitanjima integracije pod uslovom da jermenske oružane dobrovoljačke formacije polože oružje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here