Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov mogao bi da bude smenjen naredne nedelje, preneo je list Ukrajinska pravda pozivajući se na neimenovane izvore.

Borba predsednika Vladimira Zelenskog protiv korupcije podstiče spekulacije da bi mogao da smeni Reznikova nakon ranijih optužbi za korupciju u vezi sa nabavkom vojnih zaliha, koje uključuju navode da je Ministarstvo pod njegovim rukovodstvom nabavljalo hranu i uniforme po naduvanim cenama, preneo je Blumberg.

To se poklapa sa komentarima poslanika da bi Reznikov mogao biti premešten na mesto ambasadora Kijeva u Velikoj Britaniji.

Reznikov, koji je ranije ovog meseca rekao da ”je iscrpljen” poslom, odbacio je optužbe, a njegov portparol odbio je da komentariše navode Ukrajinske pravde.

– On (Zelenski) tačno zna da ja nisam tražio ovaj posao. On tačno zna šta sam radio i koliko, i ako me pozove na bilo koji drugi projekat, rado ću pristati – rekao je Reznikov.

Upitan da li će smeniti Reznikova, Zelenski je rekao da će komentarisati kadrovske odluke tek nakon što ”potpiše odgovarajuće primedbe”.

Reznikov je imenovan je ministra odbrane dva meseca pre ruske invazije u februaru 2022, a prethodno je bio zamenik premijera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here