Medvedev: Banditi će biti pronađeni i uništeni

0

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev najavljuje žestok okršaj sa teroristima
 

Medvedev je rekao da su teroristički akti u ponedeljak u moskovskom metrou i današnji u dagestanskom gradu Kizljaru “karike istog lanca“ i manifestacija terorističke aktivnosti koja se pojavljuje u poslednje vreme ponovo na Kavkazu.

 

Proveriti umešanost Gruzije

Patrušev je rekao i da je u vezi sa terorističkim aktima u metrou potrebno proveriti informaciju da određeni saradnici gruzijske specijalne službe održavaju kontakte sa terorističkim organizacijama na ruskom Severnom Kavkazu.
Navodeći da je 2009. godine u Rusiji sprečeno 86 terorističkih akcija, Patrušev je naglasio da niko neće izbeći odgovornost i da “odmazda čeka sve“ – i umešane u teroristički akt, i naručioce, i finansijere i one koji su obučavali i pomagali izvršiocima.

“Cilj terorista je destabilizacija stanja u zemlji, rušenje civilnog društva i želja da se unese strah i panika među stanovništvo. To nećemo dopustiti. Sve što će se raditi biće usmereno na konsolidaciju naše zemlje i naše nacije“, naglasio je Medvedev.

 

Sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev izjavio je u intervjuu za dnevnik “Komersant“ da već postoji “neki napredak“ u istrazi o terorističkim aktima u metrou i da se razmatraju sve verzije, između ostalog i ta da su eksplozije organizovali teroristi sa Severnog Kavkaza, jer “glavna teroristička pretnja dolazi otuda“.

 

Na proširenoj sednici Saveta za bezbednost, pored ostalih, učestvovali su premijer Vladimir Putin, predsednici oba doma parlamenta, Boris Grizlov i Sergej Mironov, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov, ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, Rašid Nurgalijev i Sergej Lavrov, ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu, ministri odbrane i saobraćaja, Anatolij Serđukov i Igor Levitin, direktor Spoljne obaveštajne službe Mihail Fradkov i drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here