Medvedev u subotu sa liderima opozicije

0

Ona je dodala da je susret Medvedeva sa liderima partija, ranije planiran za 27. oktobar, pomeren na molbu opozicionih partija.

 

Komunistička partija Ruske Federacije (KPRF) Genadija Zjuganova, Liberalno-demokratska partija (LDPR) Vladimira Žirinovskog i Pravedna Rusija (PR) Sergeja Mironova, napustile su plenarnu sednicu Dume (donjeg doma parlamenta) 14. oktobra, nezadovoljni rezultatima na regionalnim i lokalnim izborima, održanim 11. oktobra.

Da se Genadij Zjuganov pita, izbori bi se održavali drugačije

LDPR i PR su se vratile 16. oktobra u salu Dume, a danas su to učinili i komunisti.

Predstavnici KPRF su prekid bojkota obrazložili „obavezom prema biračima“, budući da se razmatra nacrt federalnog budžeta, prenela je agencija Itar-Tass.

 

Zjuganov je danas zatražio da se formira predsednička i dumska komisija koja bi istražila nepravilnosti u vreme izbora. Lider komunista je, takođe, rekao da je neophodno izmeniti zakon i da se regionalni izbori održavaju samo po proporcionalnom sistemu.

 

"Izbori nadalje treba da se održavju samo po partijskim listama“, rekao je Zjuganov.

Itar-Tass je preneo izjavu šefa Centralnog izvršnog odbora Jedinstvene Rusije Andreja Vorobjova da je na regionalnim izborima u tri subjekta Federacije ta ruska vladajuća partija osvojila u proseku više od 60 odsto glasova, a na nivou lokalne samouprave u proseku 73,5 odsto.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here