Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Medvedev

Najbolji teniser sveta Danil Medvedev izjavio je da ne bi trebalo menjati važeća pravila samo zbog jednog pojedinca, u ovom slučaju Novaka Đokovića, koji neće moći da učestvuje na US openu u Njujorku jer nije vakcinisan.

Srbin je nedavno osvojio 21. grend slem titulu na Vimbldonu, gde je odbranio pehar treću godinu zaredom, i sigurno bi bio favorit i na Felšing Medouzu da je u mogućnosti da uđe na teritoriju SAD.
Pošto američka Vlada ne dopušta ulazak u zemlju nevakcinisanim licima, Đoković će preskočiti poslednji grend slem u sezoni, iako mnogi fanovi Srbina iz celog sveta svakodnevno potpisuju peticije i traže da mu se odobri učešće na US Openu.
Međutim, aktuelni šampion ovog turnira i svetski broj jedan, Medvedev, smatra da nije ispravno menjati pravila samo zbog jednog čoveka. Po njemu, ne bi bila prava poruka javnosti da se nevakcinisanom Novaku dozvoli učešće na turniru.

– Ako promenimo pravila, biće onih koji će se odmah pobuniti, jer je i njima uskraćeno pravo da uđu nevakcinisani u zemlju, a treba da rade. Ne želim da pričam o razlozima za ove odluke jer su mnogi ljudi umrli tokom pandemije – poručio je Medvedev.

Medvedev nije mogao da učestvuje na Vimbldonu zbog sankcija prema Rusiji i Belorusiji, a poražen je od Nadala u finalu Australijan opena početkom godine.

 

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here