Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Mege zaustavili su niz od sedam pobeda ekipe Budućnosti. Izabranici Vladimira Jovanovića, posle sjajne igre u prvom poluvremenu, izuzetno dobre u drugom, ofanzivnim skokovima (18), pobedili su šampiona Crne Gore sa 87:81. Budućnost sada ima skor 5-2, a Mega 3-4.

Najefikasniji u sastavu Mege, bili su Karlo Matković sa 26 poena i 12 skokova, Nikola Jović je postigao 18, a Malkolm Kazalon 12 poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod ekipe Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 19, Vladimir Micov sa 17, Vili Rid sa 11 i Di Džej Sili sa 10 poena.

Izabranici Vladimira Jovanovića, košarkaši Mege, počeli su meč daleko agresivnije i sa mnogo više energije u odnosu na ekipu Budućnosti. Podgoričani su mogli da potraže alibi u zaista ubitačnom ritmu, ali navijačima Budućnosti, sigurno nije bilo prijatno tokom prvog poluvremena.

Mega je lako pronalazila rešenja za defanzivnu postavku Podoričana, imala je mnogo ofanzivnih skokova, poena iz drugog, pa i trećeg napada, znalački je kažnjavala sve greške igrača Budućnosti lakim poenima.

Mega je tokom prve deonice vodila sa 19:9, ali je Budućnost uspela da svede deficit na četiri poena do kraja prve deonice. Međutim, u drugom kvartalu, Mega je dominirala u svim elementima igre, pa je na semaforu pisalo 55:38 za Megu.

U nastavku meča, očekivala se reakcija ekipe Budućnosti, koja je slovila za favorita pre početka utakmice. Dilema je bila – da li izabranici Aleksandra Džikića imaju dovoljno energije i snage da zaustave sjajnu Megu, da stignu do egal završnice, preokreta?

Podgoričani su tokom trećeg kvartala izgledali daleko bolje nego u prvom poluvremenu. Na agresivnost i energiju rivala su odgovorili istom merom, pa su topili veliku prednost tima iz Beograda. Uoči poslednjeg kvartala, na semaforu je pisalo 72:63 za Megu.

Izabranici Vladimira Jovanovića su uspešno odbijali nalete rivala, a ključni elemenat na tom putu, bio je ofanzivni skok, kojim su igrači Mege stizali do poena iz drugog napada, a ujedno lomili energiju rivala. Ipak, na dva minuta pre kraja, Vladimir Micov je pogodio trojku za 77:82. Trener Mege, Vladimir Jovanović je uzeo minut odmora, kako bi pronašao modus da meč privede kraju, da stigne do pobede.

Odmah posle mini odmora, Vladimir Micov  je ukrao loptu, pokušao je ponovo za tri poena, ali je ovoga puta bio neprecizan. Petar Popović je na 60 sekundi pre kraja pogodio trojku za 80:83, ali je odgovorio dvojkom Skuči Smit. Džastin Kobs je pogodio jedno slobodna bacanje, usledile su po dve greške na obe strane, a tačku na meč je stavio Malkolm Kazalon sa linije slobodnih bacanja.

U narednom kolu ABA lige, Budućnost na svom parketu igra protiv Zadra, dok Mega gostuje ekipi Igokee. U međuvremenu, izabranike Aleksandra Džikića očekuje gostovanje Veneciji u četvrtom kolu Evrokupa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here