Merkelova protiv novih sankcija Rusiji

0

Sankcije ra proruske Ukrajince, ali ne više za Rusiju: Angela Merkel
 

Merkel je najavila mogućnost proširivanja liste proruskih ukrajinskih zvaničnika protiv kojih će biti uvedene sankcija EU. Ali "osim toga, nikakve nove ekonomske sankcije u ovom trenutku nisu predviđene", rekla je nemačka kancelarka.

 

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini ranije danas je, posle sastanka s nemačkim kolegom Frank Valterom Štajnmajerom, najavila održavanje ministarskog sastanka u Briselu u ponedeljak na kojem će se razmatrati eventualno uvođenje novih sankcija, ali "pre svega načini podrške Ukrajini u teškom trenutku".

 

"Sankcije nisu cilj, već sredstvo i one su uvek na stolu", rekla je Mogerini u Berlinu.

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine, čime je broj stradalih ukrajinskih vojnika od izbijanja sukoba u aprilu porastao na 1.052, saopštila je danas ukrajinska vojska.

 

Situacija na istoku Ukrajine ozbiljno je pogoršana posle održavanja izbora u regionima Luganska i Donjecka. Poslednjih dana primećeni su pojačani pokreti tenkova i teške artiljerije ka gradovima na istoku, zbog čega je OEBS upozorio da strahuje od intenziviranja sukoba u tim oblastima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here