Meta: Razgovori sa Tadićem pozitivni i kontruktivni

0

"Sa predsednikom Tadićem nije moguće voditi nikakve drugačije sem pozitivne i kontruktivne razgovore", izjavio je Meta u intervjuu radiju Slobodna Evropa.
 

"Ovom prilikom bih posebno želeo da se zahvalim predsedniku Tadiću za garancije koje mi je dao za albansku manjinu u Preševskoj dolini, koja živi u teškim uslovima, zajedno sa mnogim Srbima, pre svega zato što se radi o vrlo siromašnom regionu", istakao je potredsednik vlade Albanije.
 

Vodio pozitivne i konstruktivne razgovore sa Tadićem: Iljir Meta

Meta nije želeo da predviđa kakav će odgovor dati Tirana ukoliko Međunarodni sud pravde da negativan odgovor u pogledu zakonitosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali je ponovo istakao da smatra da je budućnost svih zemalja u regionu samo u Evropskoj uniji.
 

On je naglasio da je vrlo značajan svaki korak na tom putu, pa tako i regionalna konferencija koja će biti održana 20. marta na Brdu kod Kranja.
 

"Bitno je da svi tu učestvuju i da bude pronađeno svako moguće i praktično rešenje koje će garantovati uspeh konferencije, a uspeh je moguć samo ukoliko svi budu uključeni", istakao je Meta.
 

Šef albanske diplomatije je kazao da u tom cilju nisu najvažnije formalnosti i da treba naći praktičan i razumljiv način koji će omogućiti da na konferenciji o zapadnom Balkanu budu prisutni svi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here