Miler obećao brzu izgradnju “Južnog toka”

0

Planirani kraj izgradnje gasovoda 2015. godine:Aleksej Miler

On je podsetio da će već krajem aprila biti potpisan međudržavni sporazum sa Austrijom, kao zemljom u kojoj bi trebalo da se nalazi skladište za ruski gas namenjen Zapadnoj Evropi, prenela je ruska agencija Itar-Tas.
"Krajem aprila ćemo potpisati međuvladin sporazum sa Austrijom o njenom učešću u projektu, što će biti poslednji sporazum i poslednja zemlja", rekao je Miler, dodajući da su mnoge zemlje preko čijih teritorija nije predviđen prolazak gasovoda zainteresovane za priključenje projektu.
Sa Ruminijom još uvek nije zatvoreno pitanje izgradnje podvodne deonice, ogranka gasovoda ka toj zemlji, za šta postoji interesovanje, a kako je rekao Miler, moguća je još jedna varijanta kraka gasovoda ka Rumuniji preko bugarske teritorije.
On je istakao da su to za sada samo predlozi, a da je konkretizovana maršruta "Južnog toka" koja vodi od Rusije, ispor Crnog mora, pa preko Bugarske, Srbije, Mađarske i Slovenije do Austije, odnosno drugog kraka, koji će, preko Grčke i ispod Jonskog mora, voditi do juga Italije.
Miler je dodao da je planirani rok izgradnje gasovoda kraj 2015. godine, što je veoma blizu, ali da se za sada svi radovi odvijaju shodno planu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here