Milo se povlači ako sa njim krene i Marović

0

 

Milo i Marović svuda zajedno, pa i u političku penziju

 

 

Pozivjući se na dobro obaveštene izvore, list navodi da postoji velika mogućnost da Đukanović zatraži da se sa njim i Marovićem povuku njihovi najbliži saradnici i napuste partijske funkcije.

 

U DPS-u je tom listu rečeno da je trenutno situacija takva da je vrlo moguće da jedan od Đukanovićevih uslova bude da se zajedno sa njim povuče i Marović, koji važi za izuzetno uticajnog političara u vlasti i opoziciji, a zbog svoje politike kompromisa uživa veliku podršku i zapadnih centara moći.

 

Formalno obrazloženje Đukanovića mogla bi da bude ocena da je potrebno partiju prepustiti mlađim ljudima koji nemaju nikakvih hipoteka, što je jedan od uslova da DPS zadrži dominantnu poziciju prilagođavajući se novonastalim okolnostima, piše list.

 

Te okolnosti indirektno kreira Zapad, posebno u onom delu koji se tiče napredovanje ka Evropskoj uniji i NATO-u, a odnosi na beskompromisnu borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom, navode "Vijesti".

 

Đukanović je otvoreno novinarima potvrdio da razmišlja o povlačenju sa mesta predsednika Vlade pre isteka četvorogodišnjeg mandata i da je za njega bitno da to bude učinjeno na način koji neće blokirati dalje funkcionisanje Vlade i ostvarivanje njenih prioriteta. Međutim, posle niza tekstvova u podgoričkim medijima o stanju u DPS-u Đukanović je kazao da o tome više neće "reći ni reč".

 

Marović je novinarima rekao da ne vidi nijedan razlog za povlačenje premijera Đukanovića sa te funkcije i da, u slučaju njegovog odlaska, nema ambiciju da bude premijer ili predsednik DPS. On je saopštio i da nema nameru da se povuče iz javnog života, ali o tome na koji način će učestvovati u njemu sam će odlučiti.

 

Marović je odbacio ocene pojedinih političara da je Đukanović "uslovljen od nekih evropskih centara koji, navodno, smatraju da on, s obzirom na svoju prošlost, ne može biti taj koji će Crnu Goru uvesti u NATO i EU“.

Podgorički politički analitičari smatraju da je Marović jedini funkcioner DPS-a koji bi imao političku snagu i autoritet u stranci i državi da očuva jedinstvo partije i spreči jačanje opozicije, što je prvi očekivani efekat povlačenja Đukanovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here