Foto: Tanjug/AP
FK Čelsi

Odigrane su prve dve utakmice četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. Aktuelni šampion Evrope Čelsi slavio je kao gost u Malmeu 1:0, dok je u sjajnom meču Volfsburg bio bolji od Red Bul Salcburga 2:1.

Tomas Tuhel izvršio je nekoliko promena u odnosu na sastav koji slavio u Njukaslu. Neke da bi odmorio neke igrače poput Čilvela i Džejmsa, a neke prinudno poput Mejsona Maunta i Kantea koji su se pridružili već ranije povređenima Lukakuu, Verneru, Kovačiću. Plavci nisu briljirali na severu Evrope, ali ipak su stigli do nove pobede. Gol odluke postigao je Hakim Ziješ u 56. minutu. Ovo mu je prvi gol u takmičarskim mečevima posle skoro šest meseci i meča protiv Mančester Sitija u 35. kolu Premijer lige. A za Čelsi je to 500. gol u evrokupovima.

Do kraja meča nije bilo promena, a za Malme je poslednjih pet minuta igrao Veljko Birmančević.

Ovom pobedom Čelsi se bodovno poravnao na čelu Grupe H sa Juventusom, pošto obe ekipe imaju po devet bodova, sa tim da Čelsi ima utakmicu više. Malme je poslednji bez ijednog boda, a između je Zenit sa tri boda.

Mnogo zanimljivije je u Grupi G. U ovo četvrto kolo Red Bul Salcburg ušao je kao vodeća ekipa sa sedam bodova i praktično je već u Volfsburgu imao prvu meč loptu. Međutim, Vukovi su odneli pobedu 2:1 Bakua u trećem i Enmeče u 60. minutu, dok je izjednačujući gol za austrijsku ekipu postigao Veber u 30. minutu. Red Bul je ostao na prvom mestu sa sedam bodova, ali se Volfsburg primakao na dva boda manje. Svoj meč tek treba da odigraju Sevilja i Lil. Sevilja je trenutno treća sa tri boda, a Lil četvrti sa dva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here