Minuta ćutanja za stradale

0

Tri dečja folklora ispred crkve u Minhenu
 

Više od dve stotine učesnika i gostiju je minutom ćutanja odalo poštu žrtvama poplava u Srbiji i Republici Srpskoj. Posle toga započeo je program u kome su se nadigravala tri srpska folklorna društva a gosti iz Banjaluke su imali i narodni orkestar.

 

Zanimljiv folklorni program tokom večeri
 

Na pozornici su se smenjivale igračke grupe odraslih i dece izvodeći zanimljiv program koji je publika nagradila burnim aplauzima i navijanjem. Naročito su aplauzom pozdravljeni gosti iz Banjaluke koji vraćaju posetu našeg SKD "Sveti Sava" glavnom gradu Republike Srpske. Simpatije su pobrali i folkloraši domaćina "Svetog Save" i gostiju "Nikole Tesle" koji su zajedno izveli jednu koreografiju.

 

Dobra poseta humanitarne večeri
 

Narodni orkestar iz Banjaluke koji je pratio igrače za vreme nastupa, svirao je u pauzama i zabavljao publiku, koja se rado hvatala u kolo.

Iako je tokom subotnje večeri bilo još nekoliko sadržaja koji su privukli pažnju naših ljudi, ipak je humanitarno veče SKD "Sveti Sava" bilo dobro posećeno.

Ispred ulaza postavljena je obavest o humanitarnoj akciji za pomoć stanovništvu u Srbiji i Republici Srpskoj koje je pogođeno katastrofalnim poplavama.

 

U kasi 1.100 evra

U humanitarnu kasu posetioci su ubacili 500 evra a zarada od prodaje ulaznica, jela i pića u iznosu od 600 evra je pridodata ovom iznosu, pa će ovih dana 1.100 evra biti uplaćeno na humanitarne račune za pomoć od poplava u Srbiji i Republici Srpskoj. Među posetiocima ove humanitarne večeri bio je i protojerej stavrofor Slobodan Milunović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here