Zaigrao “mali” crkveni folklor

0

Kumovi slave ove i sledeće godine sa sveštenicima i folklorašima
 

Protojerej stavrofor Dušan Kolundžić se posle liturgije obratio vernicima čestitajući im hramovnu slavu. On je rekao da je u ovu sredinu došao u teško vreme za naš narod koji je stradao u velikim poplavama, za koje je rekao da nisu Božja kazna, jer Bog znači ljubav.

Protonamesnik Stanko Rakić je licitirao krst, ikone, barjake koje su nosili vernici u litiji oko hrama. Časni krst nosio je Ivica Micić iz Bajrojta.

Proslava povodom hramovne slave nastavljena je u sali u Sigmundstr. 7 gde je protojerej stavrofor Dušan Kolundžić rezao slavski kolač i osveštao slavska obeležja. Ove godine slavski domaćini bili su Radana i Živko Gnjatović, Zora Perhort-Vojnović, Slavojka Todorović iz Erlangena i Mali crkveni folklor i oni su pripremili bogatu slavsku trpezu za sve prisutne. Sledeće godine domaćini hramovne slave biće nirnberške porodice Asanović, Otoranović i Stanojević i porodica Micić iz Bajrojta.

Mali crkveni folklor je igrao nekoliko koreografija iz Srbije a onda je uz muziku i pesmu nastavljeno slavsko veselje.
 

Stotinu paleta robe

Predsednik Kriznog štaba za pomoć postradalom stanovništvu od poplava Goran Vejinović obavestio je prisutne na hramovnoj slavi da je tokom prethodne sedmice sakupljena novčana pomoć od 12. 000 evra. Pored toga, obezbeđeno je oko stotinu paleta razne robe namenjene pogođenim porodicama u poplavama. On je rekao da se akcije nastavljaju dalje kako bi se ublažile posledice katastrofalnih poplava u Srbiji i Republici Srpskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here