Mistične i okultne priče mogu da se čuju svuda. One uteruju strah u kosti. Iako mnogi smatraju da su ova predanja samo plod ljudske mašte, ima i onih koji tvrde da u svakoj priči ima malo istine. Pojedinci smatraju da čovek nije sam u ovom univerzumu.

Ne, oni na forumima ne pominju vanzemaljce, već pišu o drugom paralelnom svetu duhova. Vele da postoje osobe koje su osetljivije i imaju moć da vide onostrano. Takođe tvrde da postoje i oni kojima magija ide od ruke. Vračevi i veštice mogu da naprave određene predmete i u njih “zarobe” sve nedaće. Onaj ko slučajno ili namerno dođe u kontakt sa ukletim stvarima čeka ga velika nesreća.

Rudolf Valentino je jedan od tih “nesrećnika”. Smatrao se jednim od najboljih nemih glumaca svih vremena. Za njegovu smrt se vezuje legenda o ukletom prstenu. On je navodno kupio prsten dvadesetih godina prošlog veka. Nakon kupovine imao je predosećaj da je prsten uklet. Njegov prijatelj sa kojim je živeo je iste noći kako je predmet ušao u kuću sanjao da glumac leži poput leša.

Karijera Valentina je krenula nizbrdo, a glumac je preminuo ubrzo nakon što je došao u posed prstena. Njegov ljubavnik je nasledio ukleti nakit i on se misteriozno razboleo.