Misteriozna “žena u crnom” hoda američkim putevima

0

Ratna veteranka, udovica i majka dvoje dece pošla u hodanje koje traje već mesecima

Žena uvijek nosi crnu haljinu i torbu, autoputevima se kreće sama, a u ruci ima štap. Dosad je viđena u Džordžiji, Tenesiju, Kentakiju, Ohaju i Virdžiniji. Njena putovanja su dokumentovana na Fejsbuk stranici posvećenoj njoj, ali i na Tviteru pod haštagom #womaninblack. Mnogi tvrde da su pokušali da razgovaraju sa njom, ali da je ona ljubazno odbijala njihove ponude da joj pomognu.

 

"Pitao sam da li joj je potreban prevoz, a ona je rekla da joj ne treba. Pitao sam je i šta je njena misija, a ona je rekla da samo hoda. Pušila je cigaretu i nije joj bilo do razgovora", napisala je Džudi Šugars na fejsbuku.

 

Pojavile su se i nagađanja o razlozima ženinog putovanju, a priča se i da se radi o religijskoj misiji. Međutim, jedan čovek tvrdi da zna odgovor na misteriju. On se zove Rejmond Pols i tvrdi da je brat pomenute žene. Kaže da je njeno ime Elizabet Pols i da je 56-godišnja veteranska američke vojske, majka dvoje dece i udovica iz Motsa u Alabami.

 

Rejmond je za Rojters ispričao da je Elizabet bila na lečenju u bolnici za ratne veterane, gde joj je pružana psihološka pomoć posle gubitka muža 2008. i oca 2009. godine. Od kuće je, navodno, otišla pre nekoliko meseci.

 

"Želim da se vrati i pusti nam da joj pomognemo", rekao je Rejmond.

 

Stranica na Fejsbuku posvećena misterioznoj ženi trenutno ima više od 65.000 članova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here