Odbranili mrežu i sačuvali nadu!

0

Partizan nije izgubio! I to je jedino vredno sa gostovanja crno-belih u Bugarskoj. Srpski klub se Ludogorecu suprotstavio defanzivnom taktikom, u drugom poluvremenu nisu ni prelazili na polovinu protivničkog tima, što je na kraju donelo dobar rezultat pred revanš naredne srede u Beogradu. Međutim, u Humskoj ne mogu da budu optimisti, jer ovaj meč je pokazao da Partizan nema "široku klupu", da postoje ozbiljni problemi u svim linijama tima, što su protiv tehnički nadmoćnijeg tima nadoknadili velikom borbenošću.
Naravno, treneru Nikoliću treba čestitati jer iz ovog tima izvlači maksimum, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno da se eliminiše bugarski šampion. Utisak je da su Bugari i dalje favoriti za prolaz u narednu rundu, posebno ako se zna podatak da je Partizan poslednju važnu utakmicu u Evropi pobedio 30. avgusta 2012. godine protiv norveškog Tromza (1:0)!
– Delimično sam zadovoljan, želeli smo gol – rekao je trener Marko Nikolić. – Bilo je nekoliko situacija kada je trebalo da ga damo i nekoliko iz kojih smo mogli da stvorimo dobru priliku. Zato, ne mogu u potpunosti da budem zadovoljan. Utakmica je bila tvrda, takmičarska, na rezultat… Imali smo i mi nekoliko prilika, a dopala mi se izrazita disciplina igrača Partizana i velika borbenost.
Partizan je pretio samo u prvih 15 minuta (dva puta Škuletić i jednom Brašanac), dok su Bugari preko Aleksandrova i Marselinja imali odlične šanse da materijalizuju bolju igru u polju… U svakom slučaju, crno-beli su u situaciju da sudbinu rešavaju pred svojim navijačima.
– Partizan mora da pobedi, revanš igramo pred svojom publikom i to nije mala prednost. I u Bugarskoj je uticaj publike bio prednost za rivala. Na našem stadionu očekujem mnogo ljudi i veliku podršku Partizanu.
Nevolja po Partizan mogao bi da bude eventualni izostanak Danka Lazovića, koji je početkom drugog poluvremena napustio teren.
– Reč je o povredi ramena, videćemo… Bilo je dosta duela i borbe na terenu. Nedostajao nam je definitivno tih 20 minuta, kada je njegova mirnoća mogla da presudi i odluči utakmicu – završio je Nikolić.

 

LUDOGOREC 0
PARTIZAN 0

LUDOGOREC: Stojanov 7, Kaikara 7, A. Aleksandrov 6,5, Moti 7, Vitinja 6 (od 48. Angulo 7), Đakov 7, Espinjo 6, Abalo 6 (od 62. Misiđan 6), Marselinjo 7, M. Aleksandrov 7 (od 76. Anise -), Bezjak 6.
PARTIZAN: Lukač 7, Vulićević 7, Stanković 7, Trajković 6,5, Volkov 7,5, A. Živković 6 (od 67. Grbić -), Drinčić 6,5, Brašanac 6,5, S. Ilić 6,5 (od 81. Luka -), Lazović 6,5 (od 54. Ninković 6), Škuletić 6.
Stadion Ludogorec Arena. Gledalaca: 7.000. Sudija: Ken Hansen (Danska) 7.
IGRAČ UTAKMICE: Vladimir Volkov (Partizan)

 

 

Volkov: Ludogorec neće igrati lepršavo
Vladimir Volkov je u dva navrata spasavao mrežu crno-belih. Bio je najbolji igrač u odbrani Partizana.
– Sigurno da Ludogorec u revanšu neće igrati lepršavo, ali i mi moramo da budemo oprezni – rekao je Volkov. – Imamo jedan dobar, ali i nezgodan rezultat. Nećemo se zaletati, ništa nećemo raditi na silu.

 

Brašanac: Mnogo smo promašivali
Darko Brašanac je odradio dobar defanzivni posao, ali u fazi organizacije igre nije se previše istakao.
– Šanse za prolaz su podjednake – rekao je Brašanac. – Očekujem da na našem punom stadionu slika bude potpuno drugačija. Mislim da je sve osim poraza dobar rezultat u ovakvim utakmicama i zato moramo da budemo zadovoljni. Moramo da popravimo realizaciju, jer u ovakvim utakmicama je često i jedna prilika luksuz, a mi smo imali četiri.

Škuletić: Bugare čeka pakao!
Napadač crno-belih Petar Škuletić smatra da Partizan ima dobar rezultat pred revanš.
– Šef je zahtevao od nas da igramo uže napred i zato je bilo toliko uklizavanja, borbe za svaku loptu. Imamo dobar rezultat za revanš i verujem da ćemo imati više sreće na našem stadionu. Sigurno je da Bugare očekuje pakao u Humskoj pred našim navijačima, a samim tim će i utakmica izgledati potpuno drugačije – rekao je Škuletić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here