Mlade patriote velikog srca

0

Pomažu svojima u otadžbini: Mladi Majevčani
 

Junaci ove priče Katarina Dubravac, Gordana Stević, Dario Gašić, Slaven Todorović, Dalibor Marković i Darko Gašić, sakupili su 5.300 švajcarskih franaka i doneli ih u Lopare. Svi oni su deca Majevice i činom kojim pokazuju nikad je se neće odreći i zaboraviti je.

Iako su ovi mladi ljudi mahom rođeni i odrasli u Švajcarskoj, imaju čvrstu sponu sa rodnim krajem, pa je nesreća koja je zadesila njihov zavičaj dirnula njihova srca i motivisala ih da sakupe novac za koji će biti kupljen građevinski materijal. U Loparama je trenutno najpotrebniji građevinski materijal za obnovu porušenog, pa svi oni koji žele da pomognu neka kupuju građevinski materijal koji se skladišti u krugu fabrike pekarskih proizvoda i odatle šalje porodicama koje su ostale bez svojih domova.
 

Padavine koje su u regionu izazvale poplave i klizišta teško su pogodile majevička sela, pa su u nekim selima čitavi zaseoci uništeni. Tri stotine i dve kuće su teško oštećene, a 62 potpuno uništene. Pored uništenih kuća uništeno je 530 pomoćnih objekata i više stotina hektara obradive zemlje. Pedeset devet kilometara lokalnih asfaltnih puteva su teško oštećeni. Dva mosta su srušena, a deset mostova je vidno oštećeno. Više od 30 kilometara vodovoda je takođe uništeno, desetak bazena, kao i kilometri električnih vodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here