Roštiljali uz pesmu i igru

0

 

Pre početka ručka Bojan Fusuljević je zaželeo dobrodošlicu, sa nadom da će sledeće godine biti još više đaka u školi. Nakon toga su se svi poslužili roštiljem, a i ovoga puta vredne majke su spremale kolače.

 

Zakazali matursko veče

U subotu 21. juna 2014. godine održaće se matursko veče i podela đačkih knjižica. Matursko veče je u Paulus centru sa početkom u 19.

Posle ručka, svi su se uhvatili u kolo, koje se razvilo po celom arealu streljane. Za muziku je bio zadužen harmonikaš Darko Pavlović.

– Svake godine organizujemo roštiljijadu Srpske dopunske škole iz Gosaua zajedno sa članovima Srpskog folklornog društva Homolje iz Gosaua, jer ima puno dece koja su i u školi i u Homolju. Svi su tu koji žele da se druže, da se nešto popije i pojede i da polako obeležimo kraj školske godine. Inače, za roštilj su se potrudili Borka i Željko Stojković, Darko Radosavljević, Goran Nikolić, Dragan Jeremić, Mile Tiosavljević, Rade Trujić, Neša Rajković, Mališa Miletić, Dejan Savić i drugi članovi i obavezno da najavim vredne mame koje su uvek spremne da pomognu u svakom momentu Jadranku Tiosavljević, Mladenku Nikolić, Danijelu Fusuljević, Žaklinu Dulkanović, Slađu Radosavljević i druge zaslužne mame – kaže predsednik školskog odbora Dopunske škole iz Gosaua Bojan Fusuljević, rodom iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi.

– Svake godine, pa i ove se sastajemo na istom mestu. Uskoro će kraj školske godine, deca će dobiti knjižice, a maturanti svedočanstva o završenoj osnovnoj školi. Lepo je što se svi družimo – kaže učiteljica Sanja Haubensak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here