Pehari “odoše” u Ahim

0

 

Nadmetalo se osam ekipa, bilo je golova i promašaja, pa i manjih povreda, ali ukupni utisak je da je sve proteklo kako valja.

– Imao sam sreće da se niko nije ozbiljnije povredio. Može se reći da je bilo nekoliko manjih rana, ali ni njih ne bi bilo da podloga na terenu nije beton – rekao nam je Dejan Stojanovski, košarkaški trener, koji je pratio ceo turnir ne odvajajući se od svoje sanitetske torbe.

 

Najmlađi navijač

Po sunčanom vremenu je sve vrvelo od ljubitelja fudbala, a bio je tu i šestomesečni Goran Blanuša koji je nosio oznake Srpskog kluba Bremen.

Turnir je osvojila ekipa kluba Jedinstvo iz obližnjeg grada Ahima, a za nijansu slabija ekipa je bila Propali talenti iz Bremena kojoj je posle izvođenja penala pripalo drugo mesto. Treći na rang-listi su Beli orlovi iz Bremena. Ekipa iz Hamburga "Nikola Tesla" ponela je pehar za fer-plej igru. Bez pehara su ostale dve ekipe YU 96
iz Hanovera, Mio dekor Prijedor i Srpski klub iz Bremena.

Dodeljeni su pehari i za najboljeg golmana, koji je osvojio Zlatko Aljičević iz Propalih talenata, kao i za najboljeg strelca, a pripao je Damiru Begiću iz pobedničke ekipe.

 

Specijalni pehar, uz ovacije, uručen je Draganu Mićiću kao najboljem kuvaru jer njemu nikad nije teško da svojim radom i majstorskom veštinom priprema odličan roštilj i tako pomogne rad SKC Bremen.

Prvoplasirana ekipa iz Ahima je pored pobedničkog pehara ponela i prelazni koji će čuvati do iduće godine, a s njim i obavezu da se pojavi na sledećem turniru.

– Dolazimo sigurno – obećao je Mirko Urumović, dugogodišnji predsednik Jedinstva iz Ahima, koji je prošle godine pomogao da se osnuje fulbaska ekipa.

O toku turnira brinuo se Miodrag Matić koji je ujedno bio i komentator, a pomagao mu je Siniša Rastovac.

– Svi članovi našeg centra zaslužuju pohvale jer su u organizaciji učestvovali prema svojim mogućnostima, i na tome im se zahvaljujem. Složni uspevamo sve. Posebno nam je drago što su i ove, kao i prošle, godine, došli naši prijatelji iz Hamburga SKUD Mladost na čelu sa svojim predsednikom Milanom Adamovićem. Oni odlično igraju folklor, ali umeju i fudbal – rekao je Zoran Borenović, predsednik SKC Bremen.

Turnir je završen velikim slavljem, uz muziku i veselje u velikoj sali koja se nalazi u sklopu SPORTskog centra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here