Mobilni rendgen lozničkoj bolnici

0

Ovde potpis
 

Nabavka aparata deo je ukupne donacije od približno 170.000 dolara, koju je Norveška dala Srbiji za kupovinu neophodnih aparata zdravstvenim ustanovama stradalim u poplavama posredstvom kancelarije Svetske zdravstvene organizacije.

 

AMBASADOR KAMSVAG: "Mali" poklon

Ambasador Nils Ragnar Kamsvag kaže da su posle majskih poplava pokušali da nađu način kako da najbrže pomognu Srbiji. – Jedna od pomoći je bila i da izdvojimo 600.000 evra preko Svetske zdravstvene organizacije kako bismo vaš rad učinili boljim. Drugi deo pomoći od četiri miliona evra odnosi se na popravljanje škola i ostalih objekata uništenih u poplavama. Preostali deo novca, pola miliona evra za NVO u Srbiji, dali smo posle poplava kako bismo vratili život u oblasti najviše pogođene poplavama. Srećni smo da vam pomognemo ovim malim poklonom i ohrabrimo vas da nastavite vaš dobar rad, nadam se da je bar nešto rešeno ovom donacijom – kazao je ambasador.

Prema rečima državnog sekretara Vekića, Norveška je Srbiji pomogla u mnogim oblastima, a krajem prošle godine odobrila je šest novih projekata u vrednosti od oko 1,8 miliona evra, koji će se sprovoditi u našim državnim institucijama.

 

– Norveška nam je 2012. dala donacije u vrednosti od 12 miliona evra, a prošle godine od deset miliona evra. Obezbedila je tri miliona evra za sređivanje KP doma za maloletnike u Valjevu, površine 5.700 kvadratnih metara, a prošle godine Ambasada Norveške je donirala Kliničko-bolničkom centru Zemun moderan ginekološki ultrazvučni aparat vredan 20.000 evra. Današnja donacija realizovana je preko kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu – rekao je on.

 

U toku je nabavka još jednog pokretnog rendgena kao i četiri respiratora za potrebe Opšte bolnice u Loznici.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here