Mozak crpi snagu iz svemira

0

Moj mozak je samo prijemnik. U svemiru postoji neko jezgro iz koga crpimo znanje, snagu, inspiraciju. Nisam prodro u tajne ovog jezgra, ali znam da ono postoji.
Na ove reči genijalnog naučnika Nikole Tesle, na početku razgovora za "Vesti", podseća Ljubomir Kojo, praktičar rekonekcije kreativnom inteligencijom, holističke metode koja se sve češće primenjuje u lečenju fizičkih i psihičkih tegoba.
– Nešto kasnije je Ajnštajn pokušao da teoretski dokaže postojanje ovog jezgra, ali mu tadašnji stepen razvoja matematike to nije omogućio.

Svaki čovek je unikat
Po definiciji, rekonekcija kreativnom inteligencijom (RKI) je postupak kojim se aktiviraju samoisceljujući i evolutivni mehanizmi prirode u svesti i fiziologiji pojedinca. Pristup svakoj osobi je potpuno specifičan jer svaka osoba je jedinstveno delo prirode. Ne leči se bolest, već osoba, ističe Kojo i dodaje da se ovom metodom regulišu najrazličitije tegobe kao što su visok pritisak, šećer u krvi, nesanica, bolovi, strahovi…

 

Najnovije postavke kvantne fizike su kroz supersimetričnu jedinstvenu kvantnu teoriju polja sagledale postojanje jedinstvenog polja, kao polja univerzalne čiste svesti ili čiste inteligencije. To polje je večno, sveprožimajuće, nepromenljivo, apsolutno. Ono je izvor večno promenljivog relativnog postojanja, s kojim dolazimo u dodir putem naših čula. Relativno ili promenljivo je izraz apsolutnog ili nepromenljivog, kao što su talasi na okeanu izraz samog okeana. Sve sile, čestice i prirodni zakoni koji postoje u celom univerzumu izviru iz jednog, jedinstvenog polja. Kreativna inteligencija je njegova beskonačna organizujuća moć – objašnjava Kojo.
Pomoću kreativne inteligencije, jedinstveno polje iz samog sebe stvara ceo pojavni svet, pa i nas, ljudska bića, navodi sagovornik "Vesti":
– Ceo univerzum teži ka povećanju entropije ili stanju haosa, a kreativna inteligencija održava ga u stanju savršenog reda i ravnoteže. Reč inteligencija označava ono što usmerava promenu, kreativna ili stvaralačka inteligencija jeste ono što usmerava promenu u pravcu stvaranja, u pravcu evolucije.
Naše osnovno stanje je stanje zdravlja, harmonije, blaženstva. Svaka neravnoteža ili bolest su posledica poremećaja prirodnog i spontanog ispoljavanja kreativne inteligencije u organizmu. Da bismo došli do stanja zdravlja, potrebno je samo da inteligenciji omogućimo da se neometano ispoljava. Red dolazi iznutra – napominje Ljubomir Kojo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here