Mrkonjić se izvinio novinaru ”Kurira”

0

Moj gest je bio iz ”ličnih simpatija”: Milutin Mrkonjić
 

 

"Lađevića cenim i poštujem, sa njim sam, kao i sa ostalim novinarima do sada imao odličnu saradnju. Možda imam neoubičajenu komunikaciju za ovo vreme, pa se izvinjavam zbog jučerašnjeg gesta učinjenog iz ličnih simpatija", rekao je Mrkonjić na konferenciji za medije "Kurira".

Redakcija "Kurira" saopštila je juče da je ministar Mrkonjić ošamario novinara Lađevića posle sednice Odbora za saobraćaj i veze Skupštine Srbije, na očigled poslanika i novinara.

 

Ministar je danas dodao da njegov "manir nikada nije bio da ulazi u sukobe sa medijima".

On je izinjenje uputio i prisutnim glavnom i odgovornom uredniku "Kurira" Jovanu Krtiniću i predsednici Udruženja novinara Srbiji Ljiljani Smailović, ne precizirajući za šta se konkretno izvinjava.

Lađević je najavio da će odustati od krivične prijave protiv ministra Mrkonjića, koju je pravni zastupnik "Kurira" Snežana Đokić u njegovo ime trebalo da podnese zbog uvrede.

Glavni i odgovorni urednik tog lista rekao je na konfererenciji, nakon Mrkonjićeveog izvinjenja, da je iznenađen javnim izvinjenjem ministra i da nije očekivao da će se pojaviti, iako je bio pozvan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here