Tanjug
Kosovska policija

Nakon privođenja četiri pripadnika kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je u MUP.

Ostali su, nakon utvrđenih bezbednosnih provera, pušteni.

Prethodno je u MUP-u rečeno da su četvorica pripadnika kosovske policije privedena u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan. Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i naveo da policija nije nikog zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje.

3 COMMENTS

    • Šef kancelarije za vezu Kosova u Beogradu ambasador Jetiš Jašari potvrdio je za prištinske medije da je oslobođen iz pritvora zamenik Generalnog direktora Policije Kosova Dejan Janković.

      Ni 48 sata nisu prošli. Hahaha…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here