A.Čukić

Na aerodromu “Nikola Tesla” carinici su juče otkrili i zaplenili neprijavljenu firmiranu robu i luksuzne satove, čija je ukupna vrednost veća od 45.000 dolara, saopšteno je danas iz Uprave carine.

Kako se navodi, letom iz Amsterdama je stigao par, 26-godišnja devojka iz Lebana i 25-godišnji mladić iz Niša, gde se pri kontroli njihovog prtljaga pokazalo da i jedno i drugo nose vredne stvari koje nisu prijavili za carinjenje.

Detaljnim pregledom prtljaga devojke pronađen je ženski sat marke ”Rolex datejust 31mm 18ky” čija je vrednost procenjena na 19.000 dolara, a zatim su otkrivene četiri ženske tašne marke ”Louis Vuitton” ukupne vrednosti gotovo 9.500 dolara, kao i dva para patika brendova ”Valentino” i ”Versace” čija je vrednost procenjena na oko 800 dolara po paru.

Putnica koja je u ličnom prtljagu u zemlju unela robu vrednu preko 30.000 dolara je izjavila da nije znala da treba da je prijavi, iako je poznato da državljani Srbije imaju pravo da u zemlju unesu robu u vrednosti do 100 evra bez plaćanja uvoznih dažbina.

Slično se dogodilo i kada je na red za kontrolu došao 25-godišnji putnik iz Niša, u čijem je prtljagu skener detektovao čak tri kutije različitih satova, dok su sami satovi pronađeni u rancu koji je putnik nosio kao ručni prtljag.

Reč je o satovima čija je ukupna vrednost procenjena na preko 23.000 dolara.

I on je rekao da nije znao da treba da prijavi robu pri ulasku u zemlju, kao i da je satove nosio u rancu umesto u originalnim kutijama zbog bezbednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here