Na bini cela estrada!

0

Iako su Zoricu mnogi pevači godinama ogovarili, nosila je etiketu Julovke (svojevremeno je bila član JUL-a) sada su svi došli na koncert na kome je ona slavila 40 godina karijere. Najveća hala na Balkanu bila je dupke puna, a među 20.000 posetilaca bili su ne samo Beograđani, već i njena publika iz unutrašnjosti, kao i fanovi iz država bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske i drugih evropskih zemalja.

 

Pohvale za orkestar
– Prvi put sam na nekom koncertu u publici, a ne na bini. I lepo mi je, uživao sam. Orkestar Aleksandra Sofronijevića, koji je pratio Zoricu i sve njene goste zvučao je besprekorno. Moj mlađi kolegi i njegovi muzičari zaslužuju sve pohvale – rekao je harmonikaš i kompozitor Miša Mijatović, koji je koncert pratio u društvu kolega Stevice Simeunovića i Ljubiše Kovačevića.

Sa Zoricom na bini zapevali su Lepa Brena, Ceca Ražnatović, Aca Lukas, Vesna Zmijanac, Dragana Mirković, Saša Matić, Sinan Sakić, Ana Bekuta, Aco Pejović, Halid Bešlić… A, ko nije bio na bini bio je u parteru ili ložama, pa su uz Zoricine pesme igrali i pevali Seka Aleksić, Šaban Šaulić, Mira Škorić, Romana Panić, Jovana Tipšin, Rade Jorović, Darko Lazić, Ana Sević i mnogi drugi. Tokom četiri sata koncerta Zorica je nizala svoje hitove, a bilo je i suza. Pevala je i plakala uz pesmu Bore Spužića Kvake "Zašto majko nisi večna" koju je posvetila svojoj majci koja je umrla pre 26 godina.

– Mnogo je moja majka propatila i namučila se za života. Sigurna sam da bi bila ponosna večeras na mene. Na sceni u tim trenucima nisam mogla da obuzdam suze. Presnimila sam ovu Kvakinu pesmu, jer mi je draga i posebna. A, njemu dugujem svoju karijeru, on mi je pomagao da zakoračim pevačkim stazama – rekla je posle koncerta Zorica.

 

Od nje se na sceni nije odvajao njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš. Povremeno ju je pratio na harmonici, dovodio je goste na binu, znao je i da suprugu štipne otpozadi dok ona peva, a onda je sa Željkom Joksimovićem zasvirao "Ševu" i publika u Areni se raspametila. Kemiš na dugmetari, a Željko na klavirskoj harmonici. Inače, Joksimovića publika u pravi mah nije prepoznala, jer se na sceni pojavio sa kačketom na glavi prateći na svom instrument Bešlića dok je pevao "Miljacku".

U drugom delu koncerta kada su se nizali njeni gosti, ona je otpevala bar po jednu strofu njihovih hitova, potom bi oni nastavljali i onda izveli još jednu numeru. Nije bilo sujete među kolegama i niko nije pravio pitanje kojim redosledom će izlaziti na binu. Saša Matić je bio među prvima, Zmiki deseta, a poslednja trojka bili su Ceca, pa Lukas i na kraju Brena, koja se iz Amerike vratila prethodnog dana.
Na žurci posle koncerta, Zorica je presekla veliku tortu koju je dobila na poklon. Zahvalila se svim kolegama koji su joj ulepšali i uveličali taj dan, a novinarima je rekla da naredna dva dana planira – da se pošteno naspava.

Pink perike i cvetni venčići
Brojni Zoričini ženski, ali i muški fanovi na koncertu su nosili pink perike. Arena je ličila i na procvetalu baštu, pošto su glave mnogih devojaka i žena krasili cvetni venčići, poput onih koji su poslednjih meseci bili neizostavni detalj pevačicinog stajlinga. A, Arena je u jednom trenutku ličila na nebo prepuno zvezda, jer su svod hale obasjali mobilni telefoni dok je Zorica pevala "Đurđevdan".

Muške Zorice Brunclik
– Ako niste znali, na estradi kažu da ima dve muške Zorice Brunclik. To je zbog boje i jačine glasova. Jedan je Ljuba Aličić, a drugi Dženan Lončarević. Naravno, da su obojica morali da budu moji gosti na koncertu – rekla je Zorica, koja u Areni nije koristila svoj prepoznatljivi pink mikrofon ukrašen svarovski kristalima, jer nije mogao da stoji na stalku zbog ukrasa.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here