Printscreen: Youtube

Ako bacite pogled na Imu i njen profil na Instagramu, pomislićete da je kao i svako drugo ljudsko biće. Biće vam oprošteno jer stvarno tako izgleda, ali pogrešili biste. 

Svakako, ima više od 300.000 pratilaca na Instagramu koji svakodnevno prate njene postove na kojima reklamira brendove kao što je Ferragamo, snimala je za modne editorijale i učestvuje u izazovima na TikTok-u.

Iako je pandemija virtuelnim influenserima dala neke prednosti u odnosu na njihove ljudske rivale, računarski generisane ličnosti odavno su već pravile armiju pratilaca i pre udara korone, stvarajući industriju vrednu milione.

To je posebno važno kompanijama, jer zarađuju novac u trenutku kada su prave “žive” zvezde koje su ranije angažovali ograničene zbog korone.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

I went to the Setouchi islands with my friends for the first time since the shooting we had here in February. ? There are 3 islands in Setouchi all using the same kanji “richness” and out of the 3, I visited 2! Every time I go, I fall in love with these islands. My mind feels at peace here. In Toyoshima, I was able to see the work of Richter @gerhard.richter at last; in Teshima, I was able to fully enjoy the work of Naito Rei. But on the way to the islands, I saw a lot of plastic garbage. This made me sad. I’ll try to upload more artworks that I love! . 友達や知り合いの方と2月の撮影以来ぶりに豊島に行ってきました。 瀬戸内には、豊かな島。と書いて豊島という島が3つありますが、今回はそのうちの2つの豊島に行ってきました☺️ やはり素敵な島でした。 心が落ち着くというかなんか優しくなれる島なんですよね☺️ 1つのトヨシマでは、念願のリヒターさんの作品 @gerhard.richter を見れたし、もう1つのテシマでは大好きな内藤礼さんのアートをただただ体験癒される日々でした。 ただね、行く途中の島々にはたくさんのプラスチックゴミがあったなぁ、、 少し悲しかった。 好きなアートをこの後も少しづつ色々あげていくねっ?

Објава коју дели imma (@imma.gram) дана 2. Нов 2020. у 3:39 PST

S obzirom na trenutnu situaciju, neki brendovi su se okrenuli promociji svojih proizvoda putem virtuelnih influensera poput Ime. Prvobitno umetnički projekat, Imina popularnost privukla je kompanije poput Poršea.

Stručnjaci kažu, da bi novi influenseri mogli da “zarađuju” i u budućnosti.

– Virtuelni influenseri, iako su lažni, imaju stvarni poslovni potencijal – kaže jedan marketinški stručnjak i dodaje:

Dugoročno, s njima je jeftinije raditi nego sa ljudima. 100 odsto ih je moguće kontrolisati, a mogu da se pojave na više mesta odjednom, i što je najvažnije, nikada ne stare i ne umiru.

Iako ovo poslovno ima smisla, važno je razmotriti etičku stranu angažovanja robota da glume ljude, smatraju drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here