Tanjug/AP
Rafael Nadal

Reket Rafaela Nadala, kojim je osvojio Rolan Garos 2007. godine, pošto je u polufinalu savladao Novaka Đokovića, a u finalu Rodžera Federera, prodat je na aukciji za 118 hiljada dolara.

To je reket koji je dostigao treću najveću cenu u istoriji tenisa. Prvi na večnoj listi je takođe Nadal sa reketom sa kojim je osvojio Australijan open 2022. godine (139.700 dolara), dok je drugi reket sa kojim je Bili Džin King igrala čuveni meč u „borbi polova“ (125.000 dolara).

Zanimljivo je da je Nadalov reket dostigao veću cenu od reketa Novaka Đokovića sa kojim je Srbin 2016. godine osvojio pehar na Rolan Garosu i u tom trenutku držao sva četiri grend slem trofeja u svom vlasništvu.

Novakov reket je plaćen 107.482 dolara, skoro 11 hiljada zelenih novčanica manje, nego Nadalov iz 2007. godine.

1 COMMENT

  1. Toliko mi je drago da je Nadalovo nesto bolje, da nemam reci; a, da , pa bolji je zapravo neprevazidjen na RG, 14 titula je zaista impozantno kad se uzme u obzir da je na preostala 3 gs osvojio samo 8 titula?!? Dakle, Rafa je prasinar GOAT bez dileme, kao sto je Nole da daaleekoo najboljim rezultatima u istoriji, pa nazovite ga kako god zbog toga, mozda je Nik nasao i bolji opis sa BOAT kao the best all time?!? i na kraju da ne bude Fedex izostavljen, on jeste bez dileme naj marketinski proizvod u tenisu svih vremena, jer je uzeo od sponzora bas 7 x vise nego od pobeda na turnirima i tu mu premca nema!! E, sad, ko je kome najlepsi, najelegantniji, najeksplozivniji, najpokretljiviji, nepokoleb, … to ce ostati definitivno stvar ukusa svakog od nas.
    Bice da pocinje era trece generacije, pa da pratimo sada njihova dostignuca, jer sport je sport ko god ga igrao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here