EPA-EFE/JASON SZENES

Rafael Nadal se 12. put u karijeri plasirao u drugu nedelju US opena, pošto je u trećem kolu savladao Rišara Gaskea sa 6:0, 6:1, 7:5.

Nije to mogao biti bolji žreb za Rafu, koji je francuskog tenisera dobio 18. put u isto toliko mečeva, te se napunio samopouzdanjem pred odlučujuću fazu turnira.

Jedini iole jači otpor, Gaske je pružio u trećem setu, ali pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Sledeći rival Nadalu biće Amerikanac Frensisn Tijafo, koji je bio bolji od Dijega Švarcmana sa 7:6 (9-7), 6:4, 6:4. U prvom setu je Tijafo nadoknadio 2:5, uz dupli brejk zaostatka, i spasao je zbirno pet set lopti.

I drugi set je bio neizvestan, sa mnogo brejk lopti, ali je Tijafo opet bolje odigrao ključne poene. Na kraju, u tri seta pobeda nad upornim Pekenjom, što nije bilo baš očekivano, ali je Frensis treću godinu u nizu u osmini finala US opena.

Nadal i Tijafo dosad su se sastali dvaput, oba puta 2019. godine, i skor je 2-0 za Španca.

Svi parovi osmine finala:

Medvedev – Kirios
Karenjo Busta – Hačanov
Davidovič Fokina – Beretini

Mute – Rud
Ivaška – Siner
Čilić – Alkaraz
Nori – Rubljov

Tijafo – Nadal

1 COMMENT

  1. Uvijek su mu pravili lake protivnike do polufinala da bi dosao do finala odmoran,prave mu termine za mec izuzetno kada njemu odgovara rijetko je igao mec kada su vrucine sudije mu tolerisu prestupe pri servi javni mediji ga pred mec podizu u visine zastrasuju protivnike tako u svemu mu prave ogromne privilegije, sve ovo nije toliko strasno da nije onog najgoreg da mu se dozvoljava da se dopinguje ijako velika masa javnosti vec zna da kontrolori za doping to prikrivaju ovo je farsa ogroman los udarac za sport

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here