Najbolje radili šaran i amur

0

Zoran Količić sa kapitalcem od 24,2 kilograma
 

Oni su tri dana bili u Italiji, u Brenti kod Venecije. Zoran je ulovio šarana, njegov novi rekord od 24,2 kilograma, dok je Jovica ulovio amura od 18, a njegova žena Verica šarana od 16, 65 kilograma. Sva tri dana bilo je sunca i kiše, pa čak je padao i grad. Ali, ništa ih je nije moglo zaustaviti kada je u pitanju ljubav prema ovom SPORTu.
 

Verica Ikonić sa šaranom od 16,5 kilograma
 

– Ribolovom se bavim od malih nogu jer sam rastao pored Dunava, a profesionalno lovim 18 godina. Ovog puta sam ulovio rekordnog šarana i sve je dobro išlo dok ga nisam doveo do obale, a onda je počela borba i trajala je dvadesetak minuta, dok ga nisam izvukao na obalu. Svaku ribu koju ulovim poljubim i vraćam u vodu – kaže Zoran Količić i dodaje: – Šarane lovimo na domaću bojlu, koju sami pravimo. Inače, volim da lovim podjednako i šarane i kečige. Prošle godine u Francuskoj sam ulovio kečigu od 40 kilograma i dugačku 175 centimetara i s njom sam se borio više od dva sata. Hteo bih i to da naznačim, da se isključivo slikamo samo sa našim kapitalcima i nikako sa tuđim jer to onda nije ribolov.

 

Jovica Ikonić sa amurom od 18 kilograma
 

Dogodine u Španiji

Kako smo saznali, ovi profesionalni ribolovci su do sada lovili u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji i Srbiji. A želja im je da dogodine idu u Španiji. Sledećeg vikenda za Sv. trojicu idu u nove poduhvate i lov na kapitalce u Francuskoj.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here