Deset hiljada franaka poplavljenima

0

 

Domaćin Peđa Ristić se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu da prisutvuju humanitarnom koncertu. Publiku je pozdravio i predstavnik ambasade Republike Srbije u Bernu, prvi savetnik Dejan Ralević.

– Želim da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što je ovakav jedan kulturni događaj organizovan i što se naši ljudi širom Švajcarske masovno odazivaju i pružaju pomoć nastradalima od poplava – rekao je između ostalog Ralević.
 

Vrhunska muzika

– Uživali smo u divnoj muzici. Volimo svu muziku i ne delimo je na žanrove, nego na to koliko emocija izazove u nama, a ovu koju smo čuli je bila vrhunska – kazali su dr Nenad Pavić i njegova supruga Eva iz Bazela.

Na ovom humanitarnom koncertu svoj doprinos dali su muzičari Nebojša Bugarski (violončelo), koji je zajedno sa Stefkom Parifanovom (klavir) odsvirao nekoliko melodija. Prelepo i emotivno je Nataša Balaban kazivala poeziju Violete Aleksić.

Svoje muzičko umeće na gitarama pokazali su Nenad Janjić i Peđa Ristić, koji su za izvanrednu svirku pobrali puno aplauza. Uz Gorana Šmitrana koji je svirao harmoniku i pevao publika mu se pridružila i zajedno sa njim pevala pesmu "Tamo daleko" i oduševila se njegovim prelepim glasom.

Prave ovacije doživeo je Mihi Tahiri koji je svirao saksofon uz pratnju Viktora Đurića na gitari. On je sa četiri godine došao u Bazel gde je završio džez školu, a bliski je rođak čuvenog romskog pevača Šabana Bajramovića.

Humanitrani koncert organizovan za prikupljenje novca za poplavljene u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj začinila je na kraju svojom svirkom rok grupa Testament.

 

Aukcija slika

Pored koncerta, priređena je i aukcija slika poznatih slikara, prodaja knjiga i CD-va. Konferansu je vodila poznata voditeljka TV Pinka iz Beogrda Maja Manojlović, a na nemački i engleski prevodio je Peđa Ristić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here