Najradosnija mala Jovana Perić

0

Vesti
Neumorni: Milan Vlatković, Siniša i Živka Mitrović i Mihajlo Panić

Kontejneri sa posteljinom, ćebadima, odećom, obućom, sredstvima za higijenu, sportskom i tehničkom opremom, ali i igračkama za najmlađe, stigli su posredstvom špediterske internacionalne firme Zenit u Sanšajnu i isporučeni su u Eparhiju vranjsku, odakle je ova dragocena pomoć već velikim delom distribuirana na brojne adrese, u pratnji pripadnika eparhije i jednog od inicijatora akcije Siniše Mitrovića, rodom iz okoline Vranja, a koji živi i radi u Australiji. I čoveka koji će među svojim sugrađanima u Melburnu ostati upamćen po rečima:

"U prikupljanju ovako velike i značajne pomoći učestvovalo je oko 150 porodica, što je mali broj u odnosu koliko nas ima u Melburnu, oko 38.000. Možda je ovo prilika da se zahvalimo svima koji su učestvovali u akciji, a takođe i onima koji iz nekih razloga nisu mogli da nam se pridruže. Ako pogledamo koliko nas je u Melburnu, sigurno da bismo mogli jednom nedeljno da zemljacima pošaljemo po ovakav kontejner."

Najradosnija je bila, kako "Vestima" reče u telefonskom razgovoru, porodica Perić iz Kosovske Kamenice, na čijim vratima su se ovih dana pojavili njima nepoznati ljudi iz daleke Australije i darivali našu talentovanu štićenicu, 12-godišnju učenicu Jovanu i njene roditelje, oca Negovana i majku Živicu. "Kakav je to bio prelep dan za sve nas… Jovana je dobila kompjuter, štampač, televizor i DVD plejer, sintisajzer, garderobu. Od sreće nije znala ni kako se zove", zahvaljuje se majka svim donatorima.

Milankino pismo

Devojčica Milanka Panić iz Melburna, ćerka jednog od inicijatora akcije Mihajla Panića, uputila je svojoj vršnjakinji s Kosova toplo pismo, uz želju da se upoznaju jednog dana, ali i mali poklon – 20 dolara. "Kupili smo kredita za mobilni od četiri evra i pokušali da nazovemo Australiju da bismo se zahvalili, ali nismo uspeli", rekla nam je Jovana, a mi smo obećali da će se "Vesti" zahvaliti u njeno ime ovim divnim darodavcima, što činimo punog srca.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here