Ne robujem modi

0

Poslednjih desetak godina pevačici Stanojki Mitrović Ćani (46) nije važno mesto u kojem provodi odmor, koliko joj je bitno, da hotel ima dobar velnes i spa-centar i lepu prirodu sa stazama za šetanje. Opuštanje, relaksacija i uživanje u saunama, masažama i tretmanima za lice i telo, to joj prija.

U banjama – najbolji velnes centri
– Ima mnogo lepih banja, gde volim sa porodicom, ali i sama, da se odmaram. Ranije sam mislila da su to lečilišta, koje obilaze stariji i bolesni ljudi. Spletom okolnosti provela sam u jednoj od takvih banja, nedelju dana, što je u potpunosti promenilo moje mišljenje. Tako sam stekla naviku da čim sam slobodna skočim do neke banje, jer se tu najbolje odmorim – kaže sagovornica "Vesti" Stanojka Mitrović Ćana i dodaje da su porodična zimovanja rezervisana za Zlatibor. Inače, Ćana ne skija, ali uživa u pravljenju Sneška isto koliko i u šetnjama po snežnim proplancima. Naravno, i zimi ide na masaže lica i tela, pliva i relaksira se u sauni, džakuziju, i svim kozmetičkim tretmanima koji joj padnu na pamet.

Nema nogu kao Pepeljuga
– Na prvom mestu mi je higijena, pa tek doterivanje. Redovno idem kod frizera, jer moj posao podrazumeva i sređenu i čistu kosu. Godinama me frizira Aleksandar Kapriš, koji me je čak naučio kako i sama da popravim frizuru, šta da uradim pre spavanja da bi se održala, a nabavio mi je i figaro, kakav ima u salonu. Inače mi je kosa jaka i kvalitetna. U inostranstvu nerado idem kod frizera, mada su im saloni savršeno sređeni, ali nisam zadovoljna kako izgledam kad izađem iz njih – priča Ćana i priznaje da se ponekad i isfrizira, skupi kosu u punđu. Nokte sređuje kod manikira i pedikira, a otkriva da joj najviše muke zadaje obuća.
– Imam veću nogu, pa je problem naći kvalitetnu, udobnu i modernu obuću. Stalno obilazim prodavnice, pa kad naletim na moj broj, onda i pazarim. Kod kuće imam pedesetak pari cipela, koje nisam obula nijednom. Moj auto je cipelarnik u malom, jer uvek "vozikam" po nekoliko pari obuće, različitih boja, modela, ravnih, sa manjom potpeticom, ali i visokom – kaže kroz smeh naša sagovornica i kaže da se na tezgama često presvlači, što joj često natera suze na oči.

Nije trendseterka
– Krupna sam, visoka, što bi se reklo nisam po našim standardima, pa moram da vodim računa šta mi pristojno stoji. Ma, ni dok sam bila mlađa, savršenih proporcija, nisam robovala modi. Miniće nikada nisam nosila. Garderobu kupujem gotovu, ali i šiju mi po meri – objašnjava Ćana i otkriva da je dok je živela u Subotici nosila modele njene sugrađanke Marije Šabić, ali poslednjih godina odeću kupuje u jednom novobeogradskom butiku.
– Kapriš mi pomaže i pri izboru odeće, jer je sjajan i kao stilista. Konsultujem se sa njim oko boja i modnih detalja, jer se trudim da efektnim nakitom, ešarpama i drugim aksesoarom upotpunim odeću i kompletan izgled učinim lepšim – kaže Ćana.

 

Neizostavan parfem
– Kod kozmetičara povremeno odlazim zbog pilinga i čišćenja lica. Kažu da mi je koža mladalačka i zaista nikada nisam imala problema sa njom. U mladosti sam mackala apotekarske kreme, a sada koristim pomade palete Viši i Klarens. Privatno se retko šminkam, ali parfem je neizostavan deo mog stajlinga! Imam bogatu kolekciju i stalno kupujem nove, ali pojedinima sam godinama verna. Omiljeni su mi "versačei kristal noar", "bulgari džasmin", "endžel elijen"…

 

Zbogom, dijete
– Držala sam razne dijete, menjala ishranu, svašta radila i uspevala da se stešem. Međutim, kako prestanem da vodim računa, kilaža se vrati. Sada sam digla ruke i više se ne sekiram zbog toga. Najveći problem mi pravi neredovna ishrana, pregladnim, a onda se pošteno najedem – to plaća moja figura, viškovima. Teško odolevam pecivima i testu, i to je ono što me goji – kaže Ćana.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here