”Nećemo biti maliciozni prema Srbima”

0

Čeka nas zajednička budućnost: Zoran Milanović
 

"U pogledu odnosa Srbije i Hrvatske, čeka nas zajednička budućnost u Evropskoj uniji i mi Srbiji na tom putu nećemo postavljati nikakve maliciozne prepreke", rekao je Milanović u intervjuu za nedeljnik ”Novosti” koji izdaje Srpsko narodno veće u Hrvatskoj.

 

Na pitanje ima li napretka u odnosima Hrvatske i hrvatskih Srba u poslednje dve i po godine od kada je na vlasti koalicije levog centra, Milanović je rekao da su za njega "hrvatski građani srpske nacionalnosti potpuno jednaki hrvatskim građanima bilo koje druge nacionalnosti".

 

"Što se tiče vlasti, mislim da je klima bolja nego ikad, i da je razumevanje veće nego ikad. Što se tiče klime koju pokušava da širi deo opozocije, reč je o toksičnim i opasnim nastojanjima", istakao je premijer.

 

Milanović je u intervjuu za optužio deo opozicije da u "tu političku rabotu uključuje ljude koji su doživeli traume i manipuliše njihovom boli".

 

Na pitanje o evropskoj budućnosti BiH, Milanović je rekao da će se dok god bude premijer, zalagati da se BiH "uzme ozbiljnije u obzir" i da se "zaustavi mrcvarenje i propadanje te zemlje, mrcvarenje i propadanje koje i nekom u BiH očigledno odgovara".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here