Neko ne želi Srbiju u Francuskoj

0

Selektor Srbije Dik Advokat je u svojevrsnom monologu za zvanični sajt FSS-a rekao da veruje da će Srbija uspeti da se kvalifikuje za EP, ali da zbog odluke UEFA posle incidenta na meču sa Albanijom stiče utisak da neko ne želi "orlove" u Francuskoj. Prenosimo deo intervjua.
"Imam dobar osećaj da će se Srbija kvalifikovati za završni turnir u Francuskoj. To je naša najveća želja i na tome istrajno radimo – stručni štab i igrači", rekao je između ostalog holandski stručnjak.
"Svaka od osam utakmica je za mene finale. Odigrali smo već dva finala, ali još ništa nije gotovo. Malo su nas poremetili događaji sa Albanijom…
Pojavljivanje letelice sa zastavom je evidentna provokacija koja zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske kulture.
Žao mi je što u lepom ambijentu nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti s dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na Prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj.
Iako je UEFA procenila da se utakmice između Srbije i Albanije može nastaviti. Epilog procesa odlučivanja je neverovatan – kažnjena je samo jedna strana – Srbija. Albanci nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima. Stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj.
Otežavajuća okolnost je da će Srbija naredne dve utakmice igrati bez podrške navijača kod kuće. Bez obzira na takvu odluku verujem u naš tim, a učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni."

Čudna tabela
Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu. Odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod, komentariše Dik Advokat.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here