Nema napretka u vraćanju oduzete imovine u Srbiji

0

Ne može biti govora o "pravnoj državi i sigurnosti stranih investicija" ukoliko država ne bude počela sa vraćanjem oduzete imovine: Jelko Kacin
 

Na sastanku je ukazano na problem nepopisane državne imovine, u kojoj se u najvećoj meri nalazi i oduzeta (nacionalizovana) imovina, istaknuto je u saopštenju.

Predstavnici Mreže upoznali su Kacina sa akcijom koju su građani pokrenuli 1. marta ove godine i koja za cilj ima popis državne svojine, kao i sa brojnim dopisima koje je Mreža primila od korisnika državne svojine (opština, javnih preduzeća i privrednih društava) koji, kako se navodi, ni ne znaju koju i koliku državnu imovinu besplatno koriste.

Na sastanku je ukazano i na činjenicu da u najvećem broju slučajeva ne postoje nikakve prepreke da se imovina vrati.

Predstavnici Mreže su izvestioca Evropskog parlamenta upoznali i sa činjenicom da vlada i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja još uvek nisu dostavili podatke o tome "kolike površine građevinskog zemljišta i u kojoj vrednosti bi se primenom novog Zakona o planiranju i izgradnji, poklonile opštinama, povlašćenim ‘biznismenima’ ili javnim preduzećima", navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here