Nema straha od Zvezde

0

Ponovo u srpskom fudbalu: Dragoslav Stepanović na promociji u Nišu

Vratio se u srpski fudbal, a vatreno krštenje imaće za vikend kad njegov novi tim, niški Radnički, gostuje aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi, klubu u kome je 65-godišnji Dragoslav Stepanović svojevremeno kao igrač proveo nezaboravne godine (od 1973. do 1976).
Odavno je kao iskusan trenerski vuk odvojio emocije od profesionalizma, pa tako danas razmišlja samo o tome kako bi autsajder s juga Srbije mogao da pokvari planove prošle sezone najboljem timu u državi. Crvena zvezda je apsolutni favorit, ali Stepi ne stiže u Beograd s belom zastavom.
– Nema straha od nikog, pa ni Zvezde – kaže Dragoslav Stepanović. – Svesni smo da dolazimo na noge šampionu i da nas čeka težak zadatak, ali verujem da možemo da uzmemo bar bod.
Žreb nije bio naklonjen Nišlijama i Stepanoviću, jer Radnički u prvih pet mečeva, pored Crvene zvezde, igra sa Partizanom na Čairu, gostuje Jagodini, dočekuje Donji Srem i ide na noge Vojvodini u Novi Sad. Dakle, na samom startu sezone igra protiv prošle sezone četiri najbolja kluba u Srbiji.
 

Pakao čeka Nišlije
1. kolo: C. zvezda – Radnički
2. kolo: Radnički – Partizan
3. kolo: Jagodina – Radnički
4. kolo: Radnički – Donji Srem
5. kolo: Vojvodina – Radnički

– Protiv svakog mora da se igra, tu nema šta da se priča. Opet, koliko je takav raspored za nas realno odvratan, toliko je možda i dobro što se s tim timovima sastajemo sada. Početak je sezone i niko još nije uigran, pa ni Zvezda, Partizan… Možda je to šansa za nas. Videćemo.
Radnički je pretrpeo velike promene u timu, otišlo je nekoliko iskusnih igrača, stigla su neka nova imena, tu su i golobradi momci koji polako kucaju na vrata prvog tima.
– Imam grupu od desetak igrača koji bi mogli da iznenade. Tu je i nekoliko novih momaka za koje još ne znam kako će se snaći. Zato i kažem da je početak sezone i da niko još ne može tačno da zna s kakvim timom raspolaže.
Poslednji veliki igrač koji je znao da digne na noge navijače na Čairu bio je Dragan Stojković Piksi. Jedan takav plejmejker dobro bi danas došao i Dragoslavu Stepanoviću.

– Imam trojicu zanimljivih igrača, Pejčića, Punoševca i Batiohu. Jedini je problem što nema u timu nekog ko bi mogao da im doturi pravu loptu. Nedostaje plejmejker, kakav je nekad bio upravo Piksi. Da takvog imamo u timu, ubeđen sam da bismo napravili Zvezdi velike probleme na "Marakani". Ali ni ovako se ne predajemo.

Teška finansijska situacija je u gotovo svim srpskim klubovma, pa i u Radničkom.
– Čujem da se igračima duguju zaostala primanja, ali novo rukovodstvo trudi se da ispoštuje bar ono što im je sad obećano. Teško je igračima i to niko ne osporava, ali stalno im pričam da ne smeju da odustaju, moraju da se bore jer samo dobrim igrama mogu da pomognu sebi i svojim porodicama. Ako se pokažu u Radničkom sutra mogu da napolju naprave neki bolji transfer i zarade – kaže popularni Stepi.
 

Jelena stigla iz Frankfurta
U Niš je nedavno iz Frankfurta stigla i Jelena, supruga Dragoslava Stepanovića. Došla je da bude podrška Stipetu, koji je vratio u srpski fudbal posle pet godina.
Poslednji klub koji je trenirao u otadžbini bila je novosadska Vojvodina, a pre toga Čukarički.
Naravno, poznato je da je najveći trag u trenerskom poslu ostavio u Bundesligi, gde je trenirao Ajntraht iz Frankfurta i Bajer iz Leverkuzena. U bogatoj karijeri radio je i u Španiji (Atletik Bilbao), Grčkoj (AEK Atina), Kini (Šenjang), Egiptu (Zamalek).
Pre dolaska u Niš poslednji trenerski posao imao je 2010. u Republici Srpskoj gde je vodio ekipu Laktaši.

 

Partizan na Voždovcu
Takmičenje u Superligi Srbije počinje za vikend, a u prvom kolu sastaju se:
Subota, 9. avgust
Spartak – Radnički 1923 17.30
Novi Pazar – Rad 17.30
Crvena zvezda – Radnički (N) 19.30
Jagodina – Mladost 20.00
Napredak – Čukarički 20.00
Borac – Donji Srem 20.30
Nedelja, 10. avgust
Voždovac – Partizan 17.00
Vojvodina – OFK Beograd 19.00

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here