Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je stalni predstavnik Srbije pri UN želeo da razgovara sa Nemcima, kao glavnim tvorcima rezolucije o Srebrenici, o samom tekstu rezolucije, jer je želeo da vidi da li nešto zajedno sa Nemcima možemo da uradimo.

– A znate li kakav odgovor je dobio? Citiram, ‘suočićete se sa rezolucijom na način na koji vam je mi budemo dali’. Znam, mi smo previše mali, ali verujemo da će evropske vrednosti i demokratske vrednosti uvek značiti da bi svi trebalo da budemo uključeni u proces donošenja tako važnih rezolucija – izjavio je Vučić na panel diskusiji “Mi govorimo jer oni ne mogu”, koja se održava danas u Ujedinjenim nacijama.

Vučić je na panelu u sedištu UN upitao šta će biti posledica odluke da se izglasa rezolucija o Srebrenici, dodao je da pita, jer ne može da preti i ucenjuje, kao što to rade neke druge zemlje.

– Dolazim iz jedne male zemlje, jedne relativno male zemlje, ali iz ponosnog naroda koji je u stanju da brani svoj ponos i dostojanstvo. Pozivam sve vas da ne glasate za ovu rezoluciju i da se stvore uslovi za inkluzivnost, za dijalog – poručio je Vučić.

On je upitao u UN, ukoliko se rezolucija usvoji, šta će zemlje koje su je izglasale da urade, kada “otvore tu Pandorinu kutiju”.

– Šta je sledeće? Hoćete da kažete da nije bio genocid ono što je učinjeno nad sovjetskim narodom tokom Drugog svetskog rata? Da li ćete reći da nije bio genocid to što su ubijeni milioni Srba u Prvom i Drugom svetskom ratu, od strane nemačkih nacista, hrvatskih nacista i svih drugih? Šta ćete da kažete za različita pitanja iz celog sveta? – upitao je Vučić.

Dodao je da su Srbi oduvek bili slobodarski narod.

– Dolazeći iz jednog malog naroda, ponosan sam na činjenicu da smo uvek bili slobodarski narod i da smo uvek plaćali najveću cenu za slobodu naše zemlje i za slobodu našeg naroda. Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, svoje pozicije i svoje odluke, zato što to može da ima uticaja na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu iz kojeg ja dolazim, već na ceo svet – poručio je Vučić.

Zahvalio se svedocima i žrtvama rata u Bosni i Hercegovini, koji su prisustvovali panelu, što su podelili svoje priče.

– Najmanje što mogu da vam kažem jeste da nećemo ćutati, borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti – zaključio je Vučić.

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održana je panel diskusija “Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti”, na kojoj su govorile žrtve i svedoci rata u BiH.

10 COMMENTS

  1. Kad su nemci u pitanju tu su stvari jasne.Njima nikad nije dosta srpske i ruske krvi. Neka se Rusi toliko ne sekiraju zbog nas,nemoraju sve crkve da zvone zbog nas,jer mi od toga necemo imati vajde. Jesu oni pobedili Nemce,ali nisu ih dotukli tako da vise ne podignu glavu. To je isto kad hoces da ubijes macku,mislis da je mrtva a neznas da ona ima sto zivota. Neka se Rusi spreme,jer ce Nemci uskoro i njih proglasiti genocidnim narodom zbog toga sto st ih ubijali pred Moskvom i Staljingradom a znali ste da su oni “visa” rasa.

  2. Mozda su u pavu Nemci sto forsiraju da srpski narod postane genocidan. Oni nisu ni sanjali da ce im se sve zelje posle rata koji su navodno izgubili ostvare. Prvu su razbiliVarsavski pakt. pa onda SSSR, pa su se ujedinili bez ikakvih problema.Onda su krenuli na SFRJ. Lako su je rasbili. jer su svi koji su je cinili bili teski Srbomrsci koje su samo komunisti mogli da gurnu u jednu vrecu.Bosna i Srbija su najvise platili. Srba je nestalo u Hrvatskoj a u Bosni je stadalo oko sto hiljada zrtava. Na kraju smo izgubili i Kosovo.Pa imali kraja tim nasim stradanjima Pa zar od toliko drzava na svetu da nemci prave rezoluciju.Oni su ubili preko 20 moiliona Rusa. Pa da su pobili toliko mrava bio bi genocid,a ne ljudskih zivota.Doduse ako se mi i Rusi racunamo u ljude!

  3. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

  4. Ajmo, Srbi, idemo – svi iz Nemacke nazad u Srbiju i nazad u RS. Sta cemo tamo kad nas ne vole. Ili su opet samo pare u pitanju?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here