Nesrećni Gruzijac predosetio smrt!

0

Otac tragično nastradalog 21-godišnjeg gruzijskog sankaša Nodara Kumaritašvilija obelodanio je da se njegov sin izuzetno plašio staze na planini Vistler na kojoj je poginuo uoči otvaranja Zimskih Olimpijskih Igara.

 

On je razgovarao sa roditeljima neposredno pre kobnog treninga rekavši im da je staza veoma opasna, ali da će ih učiniti ponosnima.

 

"Zvao me je tri dana pre pogibije i rekao mi: ‘Tata, plašim se jedne krivine’. Ja sam mu na to rekao da u tim trenucima spusti noge na led kako bi prikočio, ali me nije poslušao. Rekao je da mora da završi vožnju kako treba. Bio je hrabar. Olimpijske igre su bile njegov veliki san", rekao je Dato Kumaritašvili.

 

Gruzijski sportista poginuo je u petak, pošto je pri kraju piste izgubio kontrolu nad sankama pri brzini od 144 km/h, nakon čega je izleteo i udario u nezaštićenu metalnu ogradu.

 

Iako mu je prva pomoć ukazana samo minut nakon incidenta na zlokobnoj krivini broj 16, mladi sankaš je podlegao povredama. Lekari u traumatološkom centru gde je Nodar dovezen helikopterom mogli su samo da konstatuju smrt.

 

"Ta staza ništa ne valja! Nisu smeli da dopuste da takmičari postižu tako velike brzine. To je bila velika greška", dodao je otac pokojnog Nodara.

 

Sarkašvili: Skijaška pista nosiće Nodarovo ime
Smrt mladog sportiste žali cela Gruzija, a predsednik države Mihail Sarkašvili obećao je da će u Bakuraniju, poznatom skijaškom centru ove kavkaske zemlje biti sagrađena skijaška pista, koja će nositi ime pokojnog Nodara Kumaritašvilija.

"Želimo da odamo počast Nodaru, zbog čega će staza nositi njegovo ime. Svestan sam da je ovo mala uteha za njegove roditelje", rekao je Sarkašvili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here