Lična arhiva
Obožava istoriju: Nina Panić u poseti Jerusalimu

Beograđanka Nina Panić (29) je diplomirani profesor grčkog jezika i književnosti, master menadžer, kojoj je moda, tačnije stilizovanje, hobi. Toliko je dobra u tome da je na Instagramu prate i slušaju zvezde domaće ali i svetske javne scene. Uspešnosti njenog Instagram naloga umnogome je doprinela Kris Dženar, najpoznatija mama u svetu šoubiznisa, najstarija dama iz klana Kardašijan, koju mnogi smatraju jednom od najvećih stilskih ikona, a koja se javno zahvalila na ideji upravo Nini.

– Kajli Džener je i repostovala neke moje objave na svojim platformama poput “The Kdžlie Shop”. Deluje nestvarno, ali gospođa Džener prati moj Instagram profil još od 2015. godine – počinje Nina priču za “Vesti”.

– Ta činjenica je dala ozbiljan doprinos razvoju mog profila. No, znamo da društvene mreže zahtevaju stalno prisustvo i gotovo svakodnevnu aktivnost, a zbog studija i privatnih obaveza, te “nedopustive” pauze su kod mene česte i duge – svesna je “greške”, ali uprkos tome, poštovalaca njenih ideja je sve više.

Svestrana i spontana

Njene stilske kombinacije je na svom profilu objavljivala i Eva Longorija, i to nekoliko puta, dok je za Taliju i Loren Ridinger pravila namenski stilske kombinacije za njihove profile i potrebe. I to joj je satisfakcija.

– Kod gospođe Džener se mogla prepoznati neka moja stilska kombinacija, što je za mene predstavljalo izuzetnu čast i zadovoljstvo. Sa druge strane, Taliji i Loren smo dostavili određene primerke beogradskih ručno pravljenih i stilizovanih torbica, koje su one i nosile i objavile na svojim profilima. Znate, u svetu društvenih mreža ovog profila ne postoje posebne nagrade, plakete i slično. Zato ovaj vid komunikacije i kontakata zapravo predstavljaju svojevrsno priznanje – tvrdi Nina.

Ona pojašnjava da saradnja na socijalnim mrežama i digitalnim platformama ne postoji u onom klasičnom smislu pod kojim obični svet podrazumeva kada se govori o saradnji.

– U suprotnom bi me “saradnja” sa Kris Džener verovatno odvela u Ameriku – poentira ona.

Nina je rođena i živi u Beogradu u kontinuitetu već 29 godina, sa kraćim izuzecima koja su, kako kaže, povezana sa njenim putovanjima, interesovanjima, studiranjem i željom za upoznavanje drugih kultura i naroda. Iako su jezici njena velika ljubav, ništa manje interesovanja nije pokazivala za sferu marketinga, posebno digitalnog, pa je završila master studije iz oblasti marketing menadžmenta te “uplovila u te duboke vode”. To joj je posao, dok joj je inspirisanje žena u oblačenju – hobi. Za sada.

– I ljubav – ističe ona.

Uspeh i na domaćem terenu

A počelo je spontano.

– Da li je to bio beg ili neka vrsta relaksacije tokom studija, tek “nebo se otvorilo”, kako je to svojevremeno uzviknuo Milojko Pantić. Negde na polovini studija kada sam, koristeći aplikaciju Poldžvore, “komponovala” svoje prve stilske kombinacije. Isprva je to bio moj lični podsetnik šta sam kombinovala, a kasnije sam, prelaskom na Instagram, te svoje zamisli želela da podelim i s prijateljima, koji su se zainteresovali za moj hobi – priča Nina.

Nije sigurna da li je nekome inspiracija u odevanju, ali joj svakako godi činjenica da je njen hobi zavredeo pažnju velikih ličnosti iz sveta mode i javnog života.

– Na “domaćem terenu” mogu biti ponosna što sam ili ostvarila saradnju ili što me prate ličnosti poput Seke Aleksić, Anastasije Ražnatović, Ivana Ivanovića i mnogih drugih – ističe sagovornica “Vesti”.

Osim sa ljudima iz šou biznisa, sarađivala je i s drugim javnim ličnostima, a nikoga ne želi da pominje u negativnoj konotaciji.

– Javnost voli da čuje neke intrigantne detalje koji bacaju svetlo na karakter pojedinih poznatih ličnosti, ali ja zaista nisam imala loših iskustava – ističe Nina i dodaje da je imala samo jedno “neobično” iskustvo sa jednom poznatom domaćom blogerkom, ne želeći da iznosi detalje.

Ninin predlog za oblačenje

Poslovne ponude

Inspiraciju pronalazi u javnim ličnostima i osobama koje nisu u njenoj profesiji, “ali imaju neku drugu vrstu uticaja na njeno putovanje kroz život”, što može biti neko unutar porodice.

– Od javnih ličnosti, istakla bih gospodina Vladetu Jerotića, ali i lik i delo Dejvida Atenboroua. Svako u svojoj sferi delovanja na neki način je obeležio moje odrastanje i sazrevanje. U poslovnom smislu oduvek me je više zanimao kompanijski (timski) uspeh, nego uspeh pojedinca. Iz tog razloga primer kompanije Rols-Rojs i Koka-Kola, dva dijametralno suprotna “stila” marketinške filozofije predstavljaju nepresušan izvor tog dela mog profesionalnog istraživanja. Kad su u pitanju moda i stil, veoma su mi interesantne kompanije poput Zare, Maks Mare, Šanela, Fendija, ali i pojedine linije Gučija, Versaćea, a od domaćih Lolam – nabraja Nina.

Gledajući njen Instagram profil, ženama mahom daje ideje kako da se obuku manje-više elegantno, pa smo je pitali da li je to i njen stil oblačenja.

– Naravno, kad god je to finansijski moguće, ono što iskombinujem i sama nosim. Nažalost, moda je skup “sport”, pa sam često u poziciji da, kao i mnogi dobri vozači, vidim skupa kola, ali ne mogu da ih vozim. Ono što je dobro u celoj priči jeste da nastaje sve više domaćih brendova koji za relativno pristupačan novac nude zaista sjajne kreacije – navodi ona.

Od pratilaca na Instagramu, kaže, dobija razne poruke.

– Šarenilo je beskrajno. Stižu i poslovne ponude. Međutim, postoji plan i postoji put kojim želim da idem. Ono što je apsolutno sigurno je da nema srljanja – kategorična je Nina Panić.

Seve uz Melaniju

Na njenom Instagram profilu ima nekoliko fotografija Džej Lo, pa se nametnulo pitanje čiji stil na srpskoj i svetskoj sceni bi posebno pohvalila.

– Ne mogu izdvojiti samo jednu osobu, jer to ne bi bilo ni pravedno, ni istinito. Posmatrajući isključivo iz “stilskog” ugla, među najelegantnijim i najstilizovanijim ženama smatram Oliviju Palermo, Kris Džener, Melaniju Tramp, Blejk Lajvli i Rijanu. A sa naših prostora bih mogla izdvojiti Severinu.

Seka profesionalac

Iako ju je pevačica Seka Aleksić tagovala na mnogim svojim fotografijama, Nina ističe da nije njen stilista.

– Seka je u više navrata izrazila želju da joj dam određene stilske predloge, prevashodno iz njenog ličnog odevnog asortimana. Sa izuzetnim zadovoljstvom sam odgovorila na te “zadatke” i u tom smislu je saradnja uspostavljena. Ali, imajući u vidu da je u pitanju i moje lično zadovoljstvo, ne bih se mogla nazvati Sekinim ili bilo čijim stilistom – objašnjava ona uz komentar da saradnja je sa Sekom bila divno iskustvo, tokom kojeg je pevačica pokazala izuzetne ljudske i profesionalne vrline.

“Kriva” je baka

– Ljubav prema modi, ali i stilu kojem težim, “zaostavština” je moje bake Branislave koja je celog života veliku pažnju poklanjala svom stilu oblačenja i koji se uvek i jedino mogao sažeti u jednu reč – elegancija. Javna demonstracija stilova i kombinacija počela je tokom studija i razvoja društvenih platformi na Internetu – otkriva Nina.

OBOSTRANE SIMPATIJE: Nina sa Benom, psom njene najbolje drugarice

Poligloti strast i putovanja

Nina govori grčki, španski, engleski i francuski, doduše ne jednako dobro. Imajući u vidu da je svaki jezik živi organizam i da traži stalnu dopunu znanja i unapređenje, u tom segmentu joj, dodaje, predstoji dalji rad. Obožava i putovanja za koja smatra da donose pozitivno iskustvo i da su nešto najlepše što čovek može da doživi.

– Zemlja koja me je dosad posebno oduševila je Izrael, s obzirom na to da volim istoriju, stare civilizacije i mistiku. No, tek za koju deceniju ću znati i da li sam u pravu – dodaje sagovornica “Vesti”.

Odgovorna prema fanovima

Ninin posao u jednoj od naših najvećih kompanija zahteva stalno angažovanje, često i van radnog vremena “jer tržište nikad ne spava – kupuje se i danju i noću, kao i praznicima”.

– Svo slobodno vreme često koristim za održavanje svog Instagram profila i stilskom kombinovanju koje mi predstavlja vid opuštanja – kaže.

Iako zna da na internetu važi pravilo “ako ti se ne sviđa kanal, uzmi daljinski i promeni ga”, Nina, za razliku od mnogih, broj svojih pratilaca na Instagramu (skoro 28.500) ne uzima “zdravo za gotovo” već mu pristupa promišljeno. Smatra da svaka osoba u javnom prostoru, a društvene mreže to svakako jesu, “mora imati dozu lične odgovornosti prema izrečenom ili pokazanom”.