Ništa od Sjedinjenih evropskih država

0

Lider britanske antievropske, Partije za nezavisnost Velike Britanije Najdžel Feredž predvideo je da će podele između bogatih i siromašnih uništiti monetarnu uniju i san o Sjedinjenim evropskim državama.
– Živim u Evropi, koja je evrom podeljena na sever i jug. Severni deo živi dosta dobro, dok jug tone u siromaštvo. Sada je očigledno da neće biti ostvaren san o Sjedinjenim evropskim državama i neizbežno je da će članice napustiti Uniju – rekao je Feredž.
Najdžel Feredž trenutno boravi u Švajcarskoj kao gost kako bi tamo održao predavanje na temu "Ukleti evro", a publika će mu biti članovi stranke Akcija za nezavisnu i neutralnu Švajcarsku, koja je inače saveznik najvećoj partiji u toj zemlji Švajcarskoj narodnjačkoj partiji (SVP).
Početkom ove godine, glasači u Švajcarskoj odobrili su predlog SVP-a za uvođenje kvota na broj imigranata iz EU.

Napolje iz EU
Feredžova Partija za nezavisnost Velike Britanije se zalaže za izlazak te zemlje iz EU i okončanje imigracione politike takozvanih "otvorenih vrata". Ova stranka nema poslanika u britanskom parlamentu, ali u Evropskom parlamentu zauzima 24 od britanskih 73 mesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here