Nokti koji život znače

0

Uspešna: Jasmina Stefanović-Stanković
 

Te godine udala se za Dalibora Stankovića, rodom iz Mišljenovca kod Požarevca i zajedno imaju petogodišnju ćerku Leoni. Jasmina se bavi umetničkim oblikovanjem noktiju na rukama.
 

– U Boru sam završila srednju mašinsku školu i to obrazovanje nema baš mnogo veze sa ovim čime se sada bavim – kaže Jasmina.
 

Od 2003. godine počela je da se interesuje za ovaj posao jer je, kaže, veoma interesantan i kreativan.
 

Novi sistemi

Mega 3D Nails Sistem je najnovije što je Jasmina usavršila. Reč je o tehnici farbanja noktiju sa akrilom ili gelom, uz pomoć specijalnog šablona, a efekat je – izuzetan.

– Tu sam našla sebe, pogotovo što me ovaj posao smiruje. Najmanje dve godine sam vežbala na sebi, a 2005. počela sam da radim sa mušterijama. Počela sam polako da dobijam stalne klijente, istovremeno usavršavajući se u oblikovanju noktiju. Moj prvi sertifikat koji sam dobila je jedan od najskupljih i koštao je oko 3.000 franaka. Sada imam četiri sertifikata, a poslednji sam dobila od tadašnje švajcarske prvakinje u nameštanju i dekoraciji umetničkih noktiju, gospođe Žermajn Hercog – hvali nam se Jasmina Stanković.
 

Žermajn i danas ima učenike, i dalje istražuje i bavi se kozmetikom noktiju.
 

– Ona je bila gost na otvaranju mog studija "Nail", i kao njenog bivšeg učenika moralno me podržavala u samostalnom radu – kaže Jasmina. – Da bi se u ovom poslu ostvario uspeh čovek mora da ima puno strpljenja, da uloži dosta rada i, naravno, da ima dozu spretnosti i talenta.
 

Jasmina svake godine učestvuje na Sajmu lepote (nokti, kozmetika i frizerstvo), u Orlikonu kod Ciriha, gde saznaje šta ima novo na tržištu. Tu se, takođe, održavaju razni kursevi, kao i takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here