Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona pošto je sa 3:0 savladao Amerikanca Denisa Kudlu. 

Posle meča Đoković je odgovarao na pitanja voditelja programa, i na samom početku, istakao je koliko mu znači igranje na Vimbldonu.

– Mislim da je to potez svakog profesionalnog tenisera, barem bi trebalo. Odustajanje nikada nije pitanje. Uvek daješ sve od sebe, svojh maksimum, posebno kada igraš na najznačajnijem teniskom turniru na svetu. Barem je za mene najznačajniji jer sam o osvajanju Vimbldona sanjao kao dečak. Želim da odam priznanje Denisu, odigrao je odličan meč, dobar je momak van terena. Uspeo sam u  ovom meču da nađem način da pobedim.

Potom, voditelja je zanimalo odakle dolazi Novakova životinjska glad za pobedama. Novak je prvo objasnio da je deo u genima, porodici i teškom odrastanju u Srbiji, a onda je sve šokirao odgovorom:

– Mislim da je deo toga u genima. Moja porodica, vreme u kojem sam odrastao tokom 90-tih. Neuspeh nikada nije bio opcija. Morali smo da nađemo način da opstanemo tokom teških vremena. To je postalo deo mog karaktera. To takođe dolazi i od mog odrastanja na planini. Proveo sam deo odrastanja sa vukovima i ne šalim se.

– Verujem da sve što radiš van terena gradi tebe kao sportistu. Zvuči kao kliše, ali zaista se trudim da budem u sadašnjosti u trenutku i idem meč po meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here