EPa-EFE
Novak Đoković

“Novače, da li je ovo igra u skladu s tvojim godinama”, bilo je jedno od najdirektnijih pitanja tokom veoma emotivne konferencije za medije Novaka Đokovića posle eliminacije u polufinalu Australijan opena.

Otvoren, vidno razočaran, samokritičan, pun reči hvale prema Janiku Sineru, povremeno i nedorečen, Novak je dugo odgovarao na pitanja reportera iz Melburna.

I on je u jednom odgovoru prepoznao više od ostalih reči koje je izgovorio najtrofejniji teniser svih vremena.

– Pre meča sam uradio ono što generalno i radim u kontekstu pripreme da budem na svom vrhuncu na terenu. Različiti faktori su uticali na to da odigram ovako, pre toga što nisam na celom turniru blizu maksimuma… – rekao je u jednom trenutku Đoković, koji danas nije bio prepoznatljiv u polufinalu protiv mlađeg i boljeg, a potom nastavio:

– Činjenica je i da sam igrao protiv Sinera, koji je u izuzetnoj formi, nametao je igru, malo i drugačiji uslovi, uglavnom završnicu igram uveče… Mnogo je stvari, ali glupo bi delovalo da tražim izgovore – nadigran sam, to je to, pružim ruku. Žao mi je što sam odigrao dosta ispod svog nivoa, ali sport je takav – govorio je, a onda pomalo zbunio prisutne:

– Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe s terena posle poraza, glava je vruća, boriš se da budeš racionalan, ali mnogo neracionalnih stvari se dešava u glavi. Kada se smirim, onda ću da nastavim dalje, videću koje turnire. Obavezao sam se sebi da ću igrati ovu sezonu tako da mi budu prioritet – najveći turniri i OI. Videćemo da li će se nešto promeniti, u ovoj fazi karijere i života neke iznenađujuće odluke možda su i očekivanije nego pre 10 godina – rekao je osvajač 24 grend slem turnitra.

5 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here