Tanjug

Samo dan posle masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se dogodilo još jedno masovno ubistvo. Napadač U. B. je najpre pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Ubijeno je osam osoba, a 14 je ranjeno. Najmlađi preminuli bio je 2008. godište. Među stradalima je policajac, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, i njegova sestra.

Najverovatnije se radi o terorističkom aktu, rečeno je u MUP-u. Rano jutros počela je fizička potraga terena u potrazi za napadačem, a uhapšen je oko osam sati kod Kragujevca, u naselju Grošnica, potvrdio je MUP Srbije.

Od osmoro osoba povređenih u pucnjavi kod Mladenovca, koje su smeštene u Urgentnom centru, dvoje je u teškom stanju sa prostrelnim ranama stomaka. Kod jednog od osam pacijenata nema oštećenja unutrašnjih organa, dook je dvoje teško povređenih smešteno u bolnicu “Dragiša Mišović”, gde će se od sad prevoziti pacijenti ranjeno kod Mladenovca.

U bolnicu u Smederevu bilo je prebačeno 10 ranjenih, od kojih je četvoro stiglo bez znakova života, od kojih je najmlađi 2008. godište. Iza Smedereva je dvoje upućeno u KBC “Dragiša Mišović”, a troje je zbrinuto u Smederevu na odeljenju opšte hirurgije i na ortopediji. Jedno lice pušteno na kućno lečenje nakon ukazane pomoći. Svi operisani u smederevskoj bolnici trenutno su u stabilnom stanju.

3 COMMENTS

  1. HAOS !
    Kako pamtim ovaj svet, a pamtim ga već 77 godina, ovakva krvoproilća ne pamtimni kod nas, ali ni na Balkanu. Naravno retko u Evropi, a češće se događalo u SAD ili Meksiku i sl.
    Smatram da su sledeći uzroci ovakvih nedela od mladih, sa akcentom da je za sve ovo odgovorna Država(ne samo današnja):
    1.Zabraniti sve Internet provajdere u Srbiji, koji u svojim programima prikazuju svaku vrstu nasilja(zapadnjački filmovi i trileri i sl.), pink i sl.”zadruge” i druge realiti predstave, odnosno sve što promoviše nasilje i prostakluk svake vrste.
    2.Zabraniti nošenje jakni sa kapuljačama usred bela dana ili noći, izuzev kada je nevreme, za šta je kapuqljača neophodna,
    3.Izbaciti konačno reči ”odavno poznat policiji” kada sredstva informisanja daju izveštaj o nečijem hapšenju. Ovo zbog toga što treba postaviti pitanje KAKO JE MOGUĆE DA JE TAKAV KRIMINALAC
    I DALJE KRADE I UBIJA NA SLOBODI I ČINI NOVE ZLOČINE,
    4.Zabraniti dečje igračke sa plastičnim ili olovnim vojnicima, plastične pištolje , topove i tenkove;
    5.Hitno izvršiti kontrolu rada u svim institucijama kao što su sudovi, tužilaštva, policije, i naravno školstvu, jer su ovo stubovi društva.
    6.I na kraju, ne dozvoliti modernim vlasnicima kapitala da deci oduzimaju roditeljsku brigu, držeči ih na poslu i kad treba i ne treba!
    Molim se Bogu za naš narod!

    • Sa koje planete si ti doletio,kao prvo odkuda da se ovo dogodi bas “4.maja”,drugo za tvoju informaciju poslije 1990.godine sve je poslo nizbrdi i nizbrdica je sve veca,alo probudi se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here