V. Sekulić

Radno vreme u maloprodajnim objektima u Srbiji tokom vanrednog stanja trebalo bi da bude organizovano tako da rad sa potrošačima počinje najranije u 7 i završava se najkasnije u 18 sati, a nedeljom do 15, saopštila je Privredna komora Srbije i nagovestila posebno vreme za snabdevanje starijih nedeljom ujutro.

U saopštenju se navodi da je to zaključeno na sastanku potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža s predstavnicima trgovinskih lanca.
Uz to su trgovci, Ministarstvo i PKS “saglasni da se snabdevanje najstarijih građana organizuje nedeljom u ranim jutarnjim časovima”, tako da kupovinu obave “pod posebnim uslovima zaštite”, navodi se u saopštenju PKS.
Dodaje se i da su “trgovinski lanci i prodavnice snabdeveni svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, isporuke redovne i po potrebi povećane, tako da nema razloga za stvaranje ličnih zaliha hrane i drugih proizvoda”.
Ministarstvo i Komora preporučili su svim lokalnim samoupravama da se pridržavaju zaključaka o radnom vremenu trgovina tokom vanrednog stanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here