NVO: Čiplić da podnese ostavku

0

Ministar treba da podnese ostavku: Inicijativa mladih za ljudska prava
 

U saopštenju te nevladine organizacije je navedeno da Čiplić treba da podnese ostavku zbog "nepreuzimanja odgovornosti za omalovažavajuće postupanje i opstrukciju rada državnog sekretara (ministarstva za ljudska i manjinska prava) Marka Karadžića".

 

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić zatražio je početkom marta od ministra Svetozara Čiplića da mu omogući da "učestvuje u radu ministarstva".

Kao razlog za ostavku je navedeno i to što se Čiplić "otvoreno stavljao na stranu kandidata (za poverenika za zaštitu ravnopravnosti) koji nema potrebne kvalifikacije i iskustvo u zaštiti ljudskih prava".

 

Inicijativa mladih za ljudska prava tvrdi da zahtev za ostavku Čiplića podržava 51 nevladina organizacija, među kojima su Žene u crnom, Astra – akcija protiv trgovine ljudima, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Centar za unapređivanje pravnih studija, Građanski centar Kragujevac, Omladina JAZAS, Odbor za ljudska prava Niš i drugi.


Inače, početkom marta je i grupa organizacija civilnog društva zatražila od najviših organa vlasti Srbije da se državnom sekretaru Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marku Karadžiću obezbedi zaštita i svi potrebni uslovi koji su mu neophodni za nastavak rada na zaštiti i promociji ljudskih prava.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here