EPA/Carina Johansen
Ilon Mask

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask faktički je potvrdio da je 2022. godine sprečio Oružane snage Ukrajine da napadnu rusku Crnomorsku flotu.

Naime, nakon što je američka televizija “CNN” objavila delove iz biografije Ilona Maska gde se, između ostalog, navodi da je biznismen naložio da se ograniči rad satelitskog interneta “Starlink” u blizini Krima i tako sprečio ukrajinski napad na flotu, oglasio se i sam Mask.

Komentarišući pomenutu situaciju, on je rekao da nije tražio da se bilo šta deaktivira, jer “‘Starlink’ nije ni bio aktiviran u pomenutim regionima”. Kako je saopštio, tada je zapravo dobio hitan zahtev da aktivira “Starlink” sve do Sevastopolja.

– Od državnih organa primljen je hitan zahtev da se ‘Starlink’ aktivira sve do Sevastopolja. Očigledno je da je cilj bio da se potopi veliki deo ruske flote koja je bila usidrena. Da sam pristao na njihov zahtev, kompanija ‘SpejsEks’ bi očigledno postala saučesnik u velikom ratnom činu i eskalaciji sukoba – napisao je Mask na društvenoj mreži “Iks” (ranije “Tviter”).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here