Od gotovog, veresija: Zvezda sa plus 23, samo na osam

0

Alen Omić zaustavljen od strane Majka Cirbesa, Stefana Jovića i Nemanje Dangubića
 

Crvena zvezda je zadržala maksimalan učinak u regionalnoj ABA ligi i posle trećeg odigranog kola, iako je posle treće deonice, i unapred upisane pobede, morala da strepi do kraja. Činilo se da je pred odsudnih deset minuta sve rešeno, međutim, gosti iz Ljubljane se nisu predavali.

 

„Naoštreni“ crveno-beli počeli su drugo poluvreme serijom 21:3, determinisali put ka trijumfu i raspevali, pomalo, usnule navijače. „Zmajčeki“ više od pet minuta nisu postigli koš iz igre, dok su za domaćina u seriji pogađali Dženkins, Vilijams, Mitrović i Dangubić. Ovaj potonji je atraktivnim alej-up zakucavanjem sredinom trećeg kvartala, na dodavanje Vilijamsa, pokazao da takve koševe možemo da vidimo i u Beogradu, a ne samo "preko bare".

Imala je Zvezda preimućstvo od 23 poena pred poslednjih deset minuta utakmice, ali je opuštanje moglo skupo da je košta. Najpre se "probudio" nekadašnji as Beograđana Marko Marinović sa dve trojke, ispratili su ga Begić i Nikolov, pa je prednost domaćina krenula strmoglavo da se topi.
 

Videvši da je vrag odneo šalu i da je suficit svega šest poena dva minuta pre kraja, crveno-beli su stegli odbranu i preko Bobana Marjanovića zadali poslednji udarac upornom rivalu.

 

Marjanović je statistički bio najbolji pojedinac u Zvezdi sa 15 poena i 14 skokova, 13 poena je ubacio Čarls Dženkins, Majk Cirbes je igrao bez promašaja i dodao deset, a Luka Mitrović i Markus Vilijams ubacili su po devet. Na drugoj strani ubedljivo najbolji bio je Mirza Begić sa 23 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok su Marko Marinović i Dino Murić dodali po deset.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Boban Marjanović je zakucao i stavio tačku na večerašnji meč.
39. minut – Imao je Marinović priliku da trojkom približi Olimpiju na minus tri i osigura neizvesnu završnicu, međutim, nije bio precizan i nije kaznio sve greške Radonjićevog tima u poslednja tri minuta. Marjanović je siguran sa penala.
37. minut – Sada Mirza Begić nastavlja Marinovićevim putem, ali za dva poena. Prednost crveno-belih je sve manja i mala nervoza se uvukla u redove domaćih.
36. minut – Marko Marinović je ušao u seriju. Pogodio je popularni Malina dve vezane trojke i krenuo da topi prednost Zvezde.
33. minut – Treća trojka za crveno-bele delo je Čarlsa Dženkinsa.
30. minut – I Stefan Jović se upisao u listu strelaca. Samo Rebić još nije ulazio u igru. Pored ubedljivog vođstva Dženkins se bacio za loptu kao da je Zvezda u minusu i izborio podbacivanje. Izborio je napad za crveno-bele i pogodio u kontri. Kraj treće deonice.
26. minut – Vilijams se poigrava sa Olimpijom. Odlično je dodao Dangubiću za fenomenalni alej-up. Amerikanac je potom lucidno asistirao Mitroviću. ""Zmajčeki" su četiri minuta bez poena.
24. minut – Markus Vilijams je najpre završio akciju, a potom odličnom asistencijom uposlio Mitrovića, koji je poentirao uz faul. Raste prednost domaćih.
21. minut – Najveća prednost za Zvezdu. Najpre je pogodio Dženkins, a zatim Marjanović za plus devet. Vilijams je pogodio sa distance, a Dženkins potom ukrao loptu i poentirao. Zatim još jednom siguran za dva.
20. minut – Marjanović je odlično okrenuo Begića, pogodio koš i usput bio fauliran. Dodatno bacanje je uspešno realizovao. Begić je na drugoj strani stigao do 10 poena. Kraj prvog poluvremena.
18. minut – Luka Mitrović je siguran van linije 6.75, a Begić uzvraća za dva.
16. minut – Dangubić ponovo sjajan u ulozi asistenta. Pravovremeno je uposlio Kalinića, koji je pogodio uz faul. Siguran je sa dodatnog bacanja.
14. minut – Odličan prodor Dangubića, posle ukradene lopte, završio je na asistenciju mladog beka Cirbes zakucavanjem.
11. minut – Zvezda je krenula u drugoj četvrtini sa četiri vezana koša. Cirbes je zabeležio šesti koš, dok se Nemanja Dangubić odmah po ulasku na teren upisao u strelce.
10. minut – Cirbes i Omić bez problema pogađaju na obe strane, dok Blažič srlja iz greške u grešku. Murić je pogodio za tri poena. Završena je prva deonica.
7. minut – Murić je ponovo pogodio, ali mu se revanširao Majk Cirbes na drugoj strani.
5. minut – Oslobodila se Olimpija početnog pritiska domaćih. Brat novog aduta Zvezdinog večitog rivala Partizana Eda Murića, Dino, je siguran za dva poena.
3. minut – Marjanović je nastavio u istom ritmu. A, centar je sada asistirao Vilijamsu.
1. minut – Utakmica je počela. Prvi napad za Olimpiju. Markus Vilijams pogodio je za tri poena, a već u narednom napadu Marjanović je zakucao.

 

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 9 (5 as), Rebić, Dangubić 4, Mitrović 9, Lazić 5, Blažič 2, Kalinić 3, Marjanović 15 (14 sk), Tejić 2, Dženkins 13, Jović 1, Cirbes 10.

OLIMPIJA: Rupnik, Marineli, Hrovat, Salin 2, Vučetić, Murić 10, Begić 23 (7 sk), Nikolov 8, Mahković, Omić 4, Marinović 10 (8 as, 9-2 za tri), Kanačević 8.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here