Od Srba za švajcarske prijatelje

0

Diva: Zorica Belić
 

Prisutne goste, među kojima je bilo i Švajcaraca, pozdravio je sveštenik Simijonović, poželivši im prijatno veče uz opersku muziku.

– Večeras imamo priliku da čujemo dela poznatih kompozitora u izvođenju naše gošće iz otadžbine, operske pevačice Zorice Belić. Cilj nam je bio da uživamo i da se opustimo uz drugačiju muziku – istakao je između ostalog Simijonović.

 

Koncert i u ciriškoj operi

– Uvek kada uspem da na publiku prenesem emociju muzike koju izvodim i ako to ljudi prepoznaju kao što je to večeras slučaj, moja misija je obavljena. Odlazim sa ove večeri punog srca i beskrajno sam zahvalna sveštenicima u Cirihu na organizaciji, kao i publici – izjavila je operska diva Zorica Belić, koja će 8. maja zahvaljujući angažovanju svog kolege Grujice Paunovića gostovati i u ciriškoj operi.

Među publikom bio je i Zoran Jeremić, generalni konzul Srbije u Cirihu, kao i konzul Predrag Mandić.
 

Kristalnim sopranom operska diva Zorica Belić počela je koncert srpskom himnom "Bože pravde", da bi zatim otpevala i Švajcarsku himnu.

Nakon toga ređala su se poznata dela Šuberta, Mocarta, Štrausa, Pučinija, Griga i drugih slavnih kompozitora ozbiljne muzike.

Posebnu pažnu publici skrenula je predivnom pesmom i još lepšim izvođenjem numere "Marijo, deli bela Kumrijo", da bi burne aplauze publike izazvala pesma "O sole mio" i "Podmoskovske večeri". Pravu erupciju oduševljenja kod publike izazvala je pesma Tamo daleko, pa mnogi nisu odoleli te su i sami zapevali.

 

Dugotrajnim aplauzima publika je naprosto naterala divu da na bis ponovo otpeva ovu pesmu nastalu u toku Prvog svetskog rata i koja je ostala svojevrsna himna srpske vojske koja se preko albanskih gudura povukla u Grčku i ostrvo Krf.

 

Sveštenici i srpski konzuli uživali u koncertu
 

– Koncert je zaista bio na sjajan, posebno mi se svidelo što smo svi zajedno pevali dva puta pesmu "Tamo daleko", a sa nama i naš generalni konzul. Na sve to čula sam i moju omilenu ariju "Marijo, deli bela Kumrijo". Bilo je veličanstveno, nezaboravno i zaista sam uživala – prenosi svoje utiske za "Vesti" Koviljka Ninković iz Badena.

– Koncert je u meni probudio posebne emocije, divno veče zaista. Prelep glas, vedrina i pozitivna energija koja je izbila iz te divne žene koja je dala sve od sebe da nam ovo veče ostane zauvek u pamćenju – primetila je Jelena Kuzmanović iz Ciriha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here